Tenis dünyası Agassi'yi tartışıyor

Dünya klasmanında erkeklerin eski 1 numaralı tenisçisi ABD'li Andre Agassi'nin, ''Open: An Autobiography'' adlı kitabında, kariyerinin bir döneminde uyuşturucu kullandığını itiraf etmesi, spor otoritelerinin tepkisine neden oldu.

Yayınlanma: 29.10.2009 - 11:22
Abone Ol google-news

2006 ABD Açık'ta sonlandırdığı tenis kariyerinde 8 ''grand slam'' şampiyonluğu bulunan Agassi'nin, kitabında 1997 yılında uyuşturucu kullandığını belirtmesi üzerine, Uluslararası Tenis Federasyonu'ndan (ITF) tepki geldi.

ITF Başkanı Francesco Ricci Bitti, olayı ''sürpriz ve hayal kırıklığı'' şeklinde tanımlarken, Agassi'nin uyuşturucu kullandığı yılın, Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) kurulduğu 1999 yılından önceye denk geldiğini ifade etti.
 

WADA Başkanı'nın tepkisi

WADA Başkanı John Fahey de hayal kırıklığını dile getirirken, yasaklı ''kristal met'' maddesi kullandığı ortaya çıktığında, ceza almamak için ATP Tour yetkililerine yalan beyanda bulunan Agassi'nin bu itirafının aydınlatılmasını istedi.

WADA'nın, 1999 yılında kurulduğunu hatırlatan WADA Başkanı, bu yüzden 1997 yılında işlenmiş bir suç için herhangi bir işlem yapamayacaklarını, ATP Tour'un da yapabileceği bir şey olacağını sanmadığını ifade etti.

Fahey, ''Yine de WADA olarak, dopingle mücadele yetkisini o yıllarda elinde bulunduran ATP'nin bu iddiaları aydınlatmasını bekliyoruz'' dedi.

Daily Mail'in haberine göre, Agassi, kitabında 1997 yılında verdiği numunede yasaklı ''kristal met'' maddesi bulunduğu zaman, ''Eski asistanım gazozlarına uyuşturucu koyuyordu. Ben de yanlışlıkla o gazozlardan birini içmişim'' şeklinde bir savunma yaparak, ATP yetkililerini kandırmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler