"Yapılan zamlara tüketicinin sabrı yok"

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Emlak vergisine esas olmak üzere 2010 yılında uygulanacak ''bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri''nde yapılan artışı eleştirirken, ''yapılan zamlara artık tüketicinin sabrı kalmamıştır'' dedi.

Yayınlanma: 30.10.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliğinin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Tebliğe göre otel binalarında metrekare inşaat maliyet bedelinin yüzde 12, tiyatro ve konutlarda ise yüzde 25 oranında arttığına işaret eden Çetin, bu artış sonrası asgari emlak vergi değerlerinin de aynı oranda artacağını ileri sürdü.

Metrekare inşaat maliyet bedellerinin ortalama enflasyonun çok üzerinde yüzde 25 oranında artmasını eleştiren Çetin, şunları kaydetti:
''Bu bir soygundur. Ayrıca tebliğdeki detaylara dikkat edildiğinde hükümetin kültür düşmanı, tüketici düşmanı yüzü ortaya çıkmaktadır. Sinema, tiyatro binalarındaki vergi artış oranının otellerdeki veri artış oranından iki kat fazla olması hükümetin kültüre bakış açısını ortaya koymaktadır. Sinema, tiyatroya yatırımları pahallaştıracak ve bu da tüketiciye yansıyacaktır. Keza konutlardaki aynı fahiş vergi artışı da hükümetin tüketiciyi kümesteki kaz olarak görme anlayışını bir kez daha gözler önüne sermektedir. İktidarın zam kervanı devam etmektedir. Ancak artık tüketicinin sabrı kalmamıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler