"Başbakanlığın açıklaması Başbakan'a ihtar"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ arasındaki görüşmenin ardından yapılan açıklamayı değerlendirdi.

Yayınlanma: 30.10.2009 - 12:50
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yaptığı görüşmeyi ve sonrasında Başbakanlık'tan yapılan açıklamayı da değerlendirdi. Vural Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili 'soruşturmanın beklenmesi gerektiği' ifadesinin yer aldığını hatırlatan Oktay Vural, şöyle konuştu:

"Başbakanlıktan yapılan bu açıklama, bizatihi Başbakana verilmiş, bir ihtardır. İran ve Pakistan'da 'TSK, bu lekeyi kaldıramaz' demek suretiyle daha soruşturma safhasında olan bir konu hakkında fikrini ifade eden, daha sonra Başbakanlıkta kendi yaptığı açıklamayla 'Sus Tayyip Erdoğan, soruşturmanın sonucunu bekle' dedirten tarihe geçmiş ilk Başbakan olarak anılacaktır. Kendisi bunu gündeme getirmedi mi? TSK'ya karşı açıkçası eleştiriler yoğunlaşmadı mı? Daha yargı safhasındayken konuşan da Başbakan, 'soruşturmanın sonucu beklenmelidir' diyen de Başbakan. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'. Soruşturmanın beklenmesi ve gerçeklerin açığa çıkarılması gerekir. Spekülasyonları yapanların kimler olduğu, TSK üzerinde baskı oluşturmak isteyenlerin kimler olduğunun açığa çıkarılmalı. Bu belge üzerinden Türk halkı maniple edilmek isteniyor. 7 yıldan bu yana iktidardasınız. Sırça köşklerde rahat rahat oturdunuz. Kim yazmışsa, ne yazmışsa bu gerçeklerin açığa çıkmasını istiyoruz. Bu hükümetin açıkçası bir takım belgeler ekseninde toplumu maniple edeceğine, bu açılıp saçılma döneminin toplumda yaptığı tahribata önem vermesini tavsiye ediyorum."

Anıtkabir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında geçen diyalogun hatırlatılması üzerine Vural, Erdoğan ve Baykal'ı "Ayaküstü sohbetlerle Türk siyasetini yönlendirmek"le suçladı.

Vural "İnşallah AKP'yi millet sandıkta bitirecektir. Belgeler ekseninde toplum maniple edilmeden, bu gelişmeler karşısında milletimiz kararını verecektir. Er ya da geç Türk Milleti sandıkta iradesini buluşturacaktır. Ayaküstü yapılan sohbetlerden ziyade, bunları toplumun tartışmasına sokmaktan ziyade kimin ne niyeti varsa kalksın açıklasın. Başbakanın niyeti varsa kalksın açıklasın, karnından konuşmasın. Yani herkes söylediği laflardan bir yorum çıkarmaya çalışıyor. Net olmak lazım. 'Her an her şey olabilir' deniyor. Varsa vardır, yoksa yoktur. MHP olarak, er ya da geç seçime hazırız. Bir beklenti içinde değiliz ama bir an önce bu milletin ne istediğinin sandıkta belirlenmesine hazırız. Kendileri oturup, açılıp saçılıyorlar, bunu millet mi istiyor? O rezil tabloyu, utanç tablosunu milletim isteyemez. MHP olarak bu konuda millete ifade edeceğiz. Seçimlerin er ya da geç olması bizim irademizle olmuyor. Çoğunluk iradesi var. Neyse ortaya koysunlar ona göre değerlendirmemizi yaparız. Ayaküstü yapılmış sohbetteki gelişmeler üzerinden siyaset geliştirmek doğru değil. Biz milletimize meydanlarda bütün bu gelişmeler karşısında sesleneceğiz. Parlamento ne zaman seçim olacağına karar verir. Biz seçime her zaman hazırız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler