Arılar sarhoş ve ahlaksız ilan edildi

TRT 1’de yayımlanan bir programda, arıların çiçek özlerini içerek alkol aldıkları, fazla çiçek özü içerek'sarhoş olan' arıların kovan girişindeki nöbetçi arılar tarafından 'ahlaksız oldukları için dışarı atıldıkları' ifade edildi. Program konuğu, 'Arılar içki içeni ahlaksız buluyorsa biz burada neyiz... İnsanlık, bizdeki hakikatin gerçek anlamda Allah'a ait olduğunu hissetmektir” dedi.

Yayınlanma: 31.10.2009 - 09:41
Abone Ol google-news

Hafta içi her gün saat 10.00da TRT 1de yayımlanan Sabiha Akdemirle Günbegünprogramının geçen günlerde yayımlanan bir bölümüne katılan İslamcı yazar Cemalnur Sargut katıldı. Programdaki diyalogların bir bölümü şöyle:

Cemalnur Sargut: Efendim arılar, çiçek özlerini içerler, alkol alırlar belli ölçüde, vücutlarının ihtiyacı olduğu kadar. Fazlasını alıp sarhoş olan arıyı, iki tane bekçi arı vardır, asla bal yapmak için içeri sokmaz. Onu ahlaksız bulup dışarı atar. Şimdi arılar içki içeni ahlaksız buluyorsa biz burada neyiz?

C.S: Şimdi insanlık nedir? İnsanlık, gerçek anlamda bizdeki hakikatin Allaha ait olduğunu hissetmektir. Bu eğer tecelli ederse, hümanist olmaktan kurtuluruz. Çünkü hümanistlik insana değer verirken ondaki Allahı görmeden değer verir, o zaman da beklentisi olur, o da bana değer versin...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler