'Termalde şifa bulmak için mi atandı?'

CHP Yalova Milletvekili İnce, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan'ın 'her gün makam aracılığıyla 16 kilometre yol yaparak, Sağlık Bakanlığı'na ait geceliği 200 YTL olan Termal Kaplıcaları'nda kaldığı' iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. İnce, "Yalova İl Sağlık Müdürü Yalova'ya sağlık hizmeti için mi yoksa termalde şifa bulmak için mi atanmıştır?" diye sordu.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 09:12
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan’ın, ‘her gün makam aracılığıyla 16 kilometre yol yaparak, Sağlık Bakanlığı’na ait geceliği 200 YTL olan Termal Kaplıcalarında kaldığı’ iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. İnce, “Yalova İl Sağlık Müdürü Yalova’ya sağlık hizmeti için mi yoksa termalde şifa bulmak için mi atanmıştır?” diye sordu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Devlet Hastanesi’nde bir hastanın fizik tedavi cihazında unutulduğu iddialarının ardından bu kez de Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan hakkındaki iddiaları Meclis gündemine getirdi. İnce, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde Daştan’ın, İl Sağlık Müdürlüğü’ne atandığı günden bu yana Sağlık Bakanlığı’na ait Termal Kaplıcaları’nda kaldığı, konaklama bedelinin ise gecelik 200 YTL olduğu iddialarına yer verdi.

İnce önergesinde şu soruları yöneltti: “Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan’ın Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’ne atandığı günden bugüne kadar Sağlık Bakanlığı’na ait Termal Kaplıcaları içindeki Apart dairede kaldığı doğru mudur? İl Sağlık Müdürü’nün kaldığı Apart dairelerde konaklama bedelinin geceliğinin 200 YTL olduğu, İl Sağlık Müdürü’nün kaldığı ilk aylarda burası için para ödemediği, daha sonra ise gecelik ücretinin bir kararla düşürülmesiyle düşük miktarlarda ödeme yaptığı yönündeki iddialar doğru mudur? Kendisi bugüne kadar Termal Kaplıcaları’na konaklama bedeli olarak hangi ay ne kadar ödeme yapmıştır? Geceliği 200 YTL’den ödeme yapıyorsa, İl Sağlık Müdürü maaşıyla bu konaklama bedelini nasıl karşılamaktadır? Erzurum’dan gelen İl Sağlık Müdür Yardımcısı’nın da Termal Kaplıcaları’ndaki otelde düşük bedelle kaldığı yönündeki iddialar doğru mudur? İl Sağlık Müdür Yardımcısı hangi ücretle ne kadar süredir orada kalmaktadır? Termal Kaplıcaları İşletme Müdürü’nün, İl Sağlık Müdürü tarafından Erzurum’dan getirilen ve Turizm İşletmeciliği konusunda deneyimi ve eğitimi olmayan birisi olduğu doğru mudur? İşletme Müdürü’nün Erzurum’da iken pansumancı olarak görev yaptığı yönündeki iddialar doğru mudur? Termal Kaplıcaları’nda konaklayan İl Sağlık Müdürü ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı için her sabah Yalova’dan 16 kilometre yol yaparak gelen makam araçları tarafından alındığı, akşamları da yine 16 kilometre yol yaparak konakladıkları Termal Kaplıcalarına bırakıldıkları doğru mudur? Termal Kaplıcaları’ndaki Apart daire İl Sağlık Müdürlüğü’nün lojmanı mıdır? İl Sağlık Müdürü ve ailesinin düşük bedelle bu Apart dairede kalmalarının gerekçesi nedir? Yalova İl Sağlık Müdürü Yalova’ya sağlık hizmet için mi, yoksa Yalova’da termalde şifa bulmak için mi Sağlık Müdürü olarak atanmıştır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler