"Taçsız kral" anıldı

Galatasaray ve Türk futbolunun ''Taçsız Kral'' lakaplı efsanevi golcü futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 17. yıldönümünde törenle anıldı. Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma töreninde, Galatasaray Kulübu Başkanı Adnan Polat, törende kısa bir konuşma yaptı. Galatasaray Store'da da Metin Oktay ile özdeşleşen ürünlerin bir arada olduğu reyonlar hazırlandı.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 11:03
Abone Ol google-news

Galatasaray ve Türk futbolunun ''Taçsız Kral'' lakaplı efsanevi golcü futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 17. yıldönümünde törenle anıldı.

Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Kulübu Başkanı Adnan Polat, kulüp yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Adil Emecan, sarı-kırmızılı futbolculardan Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu, Uğur Uçar, Mehmet Güven, Ferdi Elmas, Orkun Usak, Oktay'ın ailesi ve yakınları, Galatasaray camiasından kişiler ile Galatasaraylı taraftarlar katıldı.

Adnan Polat'ın kısa bir konuşma yaptığı anma töreninde daha sonra dualar okundu.
Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan başkan Polat, Metin Oktay'ın Galatasaray ve Türk futbolu için çok önemli bir kişi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Metin Oktay'ın benim için ayrı bir yeri var. Sadece futbolcu olarak değil. Futbolu bıraktıktan sonra birlik ve beraberliğimiz hem İzmir, hem de İstanbul'da devam etti. Biz onu çok sevdik. Galatasaray çok sevdi, Türk futbolu çok sevdi. Örnek alınan bir sporcuydu. İnsan sevgisini en üst düzeyde taşıyan bir kişiliğe sahipti. Galatasaray olarak Metin ağabeyi hiç unutmayacağız. Bugün onun anısına buradayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.'' Adnan Polat, ''Divan Kurulu toplantısında 2 saat konuştum, sadece Fenerium ile ilgili sözlerim ön plana çıkarıldı'' şeklindeki siteminin hatırlatılması üzerine de ''Bu, günün konusu değil. Ama medya olarak konuyu ne kadar algıladığınızı gösteriyor'' ifadesini kullandı.

Anma töreninde Metin Oktay'ın ailesi ve yakınlarıyla yakından ilgilenen Polat, törene katılan futbolcularla da şakalaştı. Başkan Polat, yanına çağırdığı Hakan Kadir Balta'ya, ''Bir sen sakatlanmıyordun, şimdi sen de sakatlandın'' diye takıldı.

Bu arada, Galatasaray Store'da Metin Oktay ile özdeşleşen ürünlerin bir arada olduğu reyonlar hazırladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler