İstanbullular için etkinlik ajandası

İstanbulluar için 1941 yılında Türkiye'de bir cezaevinin 72 No'lu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan ''adem babaların'' insanlığa özleminin anlatıldığı "72. Koğuş" oyunu ya da Cazın ustalarından Hank Jones Trio'nun konseri iyi bir seçim olabilir.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 08:50
Abone Ol google-news

İstanbullu sanatseverler bu hafta yine sanata doyacak. Şehirde tiyatrodan sergiye, konserden operaya birçok etkinlik izlenebilir.

 

TİYATRO

Asuman Çalır'ın yazdığı, Ziya Kürküt'ün yönettiği ''Vanilyalı İlişkiler'' 7 Kasım Cumartesi Günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Asuman Dabak, Zuhal Yalçın, Ufuk Özkan, Romina Özipekçi ve Atila Irgılata'nın rol aldığı oyunda, günlük bir gazetede çalışırken işine son verilmiş bir yazarın işsiz geçen günlerinin ardından 900'lü hatlarda çalışmaya başlamasıyla gelişen olaylar ele alınıyor.

Hareket Atolyesi'nin tasarlayıp sahneye koyduğu ''Ahhval'' adlı eser, 10-15 Kasım tarihleri arasında Garajistanbul'da izlenebilecek.

Memet Ali Alabora'nın rol aldığı ''Muhabir'', 11 Kasım Çarşamba Günü, Enka Oditoryumu'nda izleyiciyle buluşacak. Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın sahnelediği eser, yıllardır kendi kişilikleri üzerinden derinleştirdikleri yaratım sürecini, Memet Ali Alabora'nın kimliği üzerinden derinleşerek gerçekleştirilmesini ele alıyor.

Hakan Gerçek'in hem yönetip hem oynadığı ''Van Gogh'', adlı eseri Gordon Smith yazdı.
''Bir yüzden sevgi çıkarılabilir mi ya da bir yüze sevgi eklenebilir mi?'' konusuyla karşımıza çıkan oyun, bugün ve yarın Kumbaracı 50 Salon'da sahnelenecek.

 

''39 BASAMAK''

John Buchan'nın yazdığı, Mehmet Birkiye'ın yönettiği ''39 Basamak'' adlı oyun, 11-15 Kasım tarihlerinde Kenter Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Kent oyuncularından Hakan Gerçek, Demet Evgar, Bülent Şakrak, Okan Yalabık'ın rol aldığı eser, can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar veren Hannay'ın, hikayesini konu ediniyor.

72. Koğuş

Kemal Başar'ın, edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Orhan Kemal'in unutulmaz eseri ''72. Koğuş'' adlı romanından uyarlayıp yönettiği oyun, 7 Kasım'da prömiyer yapacak.
Oyunda, Yavuz Bingöl (Kaptan), Kerem Alışık (Berbat), Azra Akın (Fatma), Can Kahraman (Kara), Yusuf Atala (Sölezli), Serhat Özcan (Bobi), Ayhan Anıl (Leşçi), Yıldırım Gücük (İzmirli) ve Fuat Onan (Tavukçu) rol alıyor. Eser, 1941 yılında Türkiye'de bir cezaevinin 72 No'lu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan ''adem babaların'' insanlığa özlemi anlatılıyor.


''SOKRATES' in son gecesi

Stefan Tsanev'ın yazdığı, İsmail Bekir Ağlagül'ün çevirdiği ''Sokrates' in Son Gecesi'' bugünden itibaren 8 Kasım Pazar gününe kadar Cevahir 1 Salonu'nda sahnelenecek.
Artık kimin gardiyan kimin Sokrates olduğunun karıştığı oyunda, Melek Baykal, Mustafa Uğurlu ve M. Ali Kaptanlar rol alıyor.

Şehir tiyatroları

Musahıpzade Celal'in yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği ''İstanbul Efendisi'' adlı eser, 11 Kasım Çarşamba Günü Kağıthane Sadabad'da izleyiciyle buluşacak.

Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği ''Dinmeyen Alkışlar'' bugünden itibaren 9 Kasım Pazartesi gününe kadar Ümraniye Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Woddy Allen'in yazdığı, Ragıp Yavuz'un sahnelediği ''Tekrar Çal'' adlı oyun, bugünden itibaren Pazartesi gününe kadar Haldun Taner Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

William Shakespeare'in yazdığı, Şükrü Türen'in yönettiği ''Coriolanus'' adlı eser, 11 kasım Çarşamba Günü Ümraniye Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.


Çocuk tiyatroları

Gökçe Delagrance'nin yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği, ''Boya Benek'' adlı oyun, bugün ve yarın Kağıthane Küçük Kemal Tiyatrosu'nda izleyicisiyle buluşuyor.
Turgut Denizer'in hem yazıp hem yönettiği ''Büyüyünce Ne Olacaksın?'' adlı oyun, 7-8 Kasım tarihlerinde Ümraniye Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.
Hakan Yavaş'ın yazıp yönettiği ''Kazuu'' adlı eser ise 7 Kasım Cumartesi Günü Üsküdar Yılmazer Tiyatrosu'nda izlenilebilecek.

SERGİ
 

Meke Sanat, ikinci sergisinde bu hafta ''keçe resimleri'' ile bir ilke imza atarak ün yapan ressam Sefer Öztürk'ü ''İçimdeki Mevsimler'' isimli sergisiyle sanatseverler ile buluşturuyor.


MÜZİK

Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja, 8 Kasım Pazar günü, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda keman-piyano resitali verecek.

Anna Sophie Daunenhauer, 6 Kasım Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Ilya Rachkovsky, Akbank Sanat Festivali kapsamında, bugün Akbank Sanat'ta piyano resitali verecek.

David Brown önderliğindeki ''Brazzaville in İstanbul'' grubu, ''123'', ''Kim Ki O'' ve ''Norrda'' gibi Türk ekiplerle yeniden kaydettiği şarkılarıyla bugün ve yarın Babylon'da konser verecek.

Cazın ustalarından Hank Jones Trio, 9 Kasım Pazartesi günü İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

''The Dizzy Gillespie All Stars'' 7 Kasım Cumartesi günü CRR Konser Salonu'nda konser verecek.

''Murat Usanmaz 5'li''si, yarın Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Salonu'nda sahne alacak.

''Atatürk'ü anma konseri"

Sanatseverler, bu hafta operalarda, 10 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de gerçekleştirilecek olan ''Atatürk'ü Anma Konseri''ni, Kadıköy Süreyya Operası'nda izleyebilecek.

SİNEMA

Bu hafta 4'ü yerli 6 yeni film vizyona girecek. Nahit Sırrı Örik'in aynı adlı romanından uyarlanan, Zeki Demirkubuz'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı ''Kıskanmak'', bu hafta sinemaseverlerle buluşacak.

Aşk, cinsellik, eşcinsellik, bekaret, cinayet ve kader temalarının işlendiği ''Mezuniyet'' filmi, bugüne kadar Türkiye'de uzun metraj sinema filmi çeken en genç yönetmen Doğa Can Anafarta'nın elinden çıktı.

Selda Çiçek'in yönettiği ve Özgü Namal ile Derya Durmaz'ın başrollerini üstlendiği ''İncir Çekirdeği'', bu hafta gösterime girecek başka bir yerli yapım oldu.

Özgü Namal ve Derya Durmaz'ın yanında filmde Sevinç Erol, Nalan Başaran, Veysel Diker, Turgay Tanülkü, Barış Çakmak, Burcu Salihoğlu, Onur Dikmen, Makbule Sitare Akbaş ve Semanur Dönmez oynadı.

Yapımcılığını Tims Productions ve Sugarworkz'ın üstlendiği, yönetmenliğini Murat Şeker'in yaptığı ''Aşk Geliyorum Demez'', Yeşilçam tadında bir aşk filmi olarak romantik sinemaseverleri salonlara çekecek.

Başrollerini Bergüzar Korel, Tolgahan Sayışman, Zeki Alasya, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Ömür Arpacı, Müfit Aytekin, Yılmaz Gruda, Hakan Bilgin, Kemal İnci, Yosi Mizrahi ve Sarp Apak'ın paylaştığı filmin senaryosu Murat Şeker ve Selami Genli tarafından yazıldı.

Neill Blomkamp'ın yönettiği, Neill Blomkamp ve Terri Tatchell'in senaryosunu yazdığı ''Yasak Bölge 9/District 9'' adlı film, bu hafta gösterime girecek 2 yabancı filmden biri oldu.

Audrey Tautou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos, Regis Royer, Etienne Bartholomeus, Yan Duffas, Fabien Behar, Roch Leibovici, Jean-Yves Chatelais, Pierre Diot, Vincent Nemeth, Bruno Abraham-Kremer ve Lisa Cohen'ın rol aldığı ''Coco Chanel'den Önce/Coco Before Chanel'' adlı filmin yönetmenliğini Anne Fontaine yaptı.

Edmonde Charles-Roux ve Anne Fontaine'nin senaryosunu yazdığı filmde, yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olan Chanel'in masal gibi hayatı anlatılıyor.

 

Opera ve müzikal

Flavio Trevisan'ın sahneye koyduğu ''La Boheme'' 7-11 Kasım tarihlerinde Kadıköy Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluşacak.

Johanna Spyri'nin öyküsünden Sümeray Arıman'ın sahneye uyarladığı iki perdelik çocuk müzikali ''Heidi'' bugünden itibaren pazar gününe kadar Kadıköy Süreyya Operası'nda izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler