Hindistan'da bombalı saldırı: 18 ölü

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de art arda meydana gelen patlamalara bombaların yol açtığı ortaya çıktı. Saldırılarda en az 18 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralanların hafta sonunda alışverişe çıkanlar olduğunu belirten polis, saldırıyı Hindistan Mücahitleri adlı militan Müslüman bir örgütün üstlendiğini açıkladı.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 14:54
Abone Ol google-news

Belediye Başkanı Arti Mehra, 7 civarında patlama meydana geldiğini, ancak yetkililerinin incelemeleri sürdürdüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Şivrij Patil, "Bu, Hint ulusunun düşmanlarının işidir" dedi. Patlamaların tamamının 45 dakika içinde meydana geldiğini belirten Bakan Patil, "Bu saldırıların cumartesi akşamı kalabalık olan alışveriş bölgelerinde düzenlenmesi, daha fazla can ve mal kaybını amaçlayan sorumluların şeytani niyetini gösteriyor" diye konuştu.
Yeni Delhi Polis Sözcüsü Rajan Bagat da, şu ana kadar saldırılarla ilgili hiç kimsenin yakalanmadığını söyledi.
Yerel televizyon kanalları, patlamalarda yaralanan 70 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Saldırılarda ölenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Patlamalardan 2'sinin meydana geldiği başkentin merkezindeki Connaught Meydanında bulunan 2 bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Çok sayıda alışveriş merkezinin bulunduğu, turistlerin uğrak yeri olan Greater Kailash bölgesinde de 2 bomba patladı. Bir bomba uzmanı, etkisinin artırılması için bombalara çelik bilyalar yerleştirildiğini söyledi.

Yerel televizyon kanalı CNN-IBN, patlamaların hemen ardından Hindistan Mücahitleri adlı militan örgütün adına gönderilen elektronik postayla saldırının sorumluluğunun üstlenildiğini duyurdu.
Hindistan'da adı ilk kez geçen mayıs ayında ülkenin batısındaki Ceypur kentinde düzenlenen ve 61 kişinin öldüğü saldırıda duyulan örgüt, ülkenin yine batısındaki Gucerat kentinde temmuz ayında düzenlenen, 45 kişinin öldüğü saldırının da sorumluluğunu üstlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler