Erdoğan'dan tanıdık yalanlama

Partisinin İstanbul Şişli İlçe Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde yine Aydın Doğan ve Deniz Baykal vardı. Doğan medya grubunun, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını gündeme getirmediğini iddia eden Erdoğan, Doğan'ın kendisi üzerinden reyting ve tiraj elde etmek istediğini belirtti. Erdoğan, kendisine bağlı medya organı olmadığını da iddia etti.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 13:28
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul AKP Şişli İlçe Kongresi'nde partililere konuşma yaptı. Erdoğan'ın eleştirilerinin hedefinde yine Aydın Doğan ve Deniz Baykal vardı.

Erdoğan, kendisinin  bir gün önce yaptığı konuşmaya  Aydın Doğan'ın yanıt verdiğini, ancak bu cevapların yeterli olmadığını söyledi. Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na bağlı gazetelerin ve televizyonların,  Baykal'ın malvarlığının üstüne gitmediğini savundu.
 

Aydın Doğan alelacele ücretli kalemşörleriyle bir şeyler hazırlatmış

Erdoğan  “Dün bir takım şeyler söyledim. Aydın Doğan alelacele ücretli kalemşörleriyle bir şeyler hazırlatmış. Diyor ki; ‘Biz Baykal’ın mal varlığını tam açıklamadığını 2 yıl önce haber yaptık.’ Ben diyorum ki, siz bu konunun üzerine gitmediniz. Siz bu yayınları kerhen yaptınız. Yazıp geçtiniz, biz de yapmıştık demek için. Kimseyi yanıltmayın. Araştırmacı gazeteciliğiniz Baykal’a kadar mıydı? Aydın Bey'le Asım Bey yarım saat konuştular, Aydın Bey 'Ben bu kadarını bilmiyordum' dedi. Hani nerede yalanlama. Radikal diyor ki 'Vurgun haberi yalanmış', aynı gün Milliyet diyorki 'Belediye başkanı yalan söylüyor'. Bu nasıl yalanlama" dedi.

 

Kendi yazarlarıyla başedemiyor

Erdoğan, medyada kendisinin ücretli kalömşörleri olmadığını da iddia ederek Aydın Doğan'ın kendi yazarlarıyla başedemediğini  söyledi. Erdoğan: "Aydın Doğan bir gün geldi. O zaman yine gazetelerde iftiralar var. Önüne koydum. Dedi ki ‘Sayın başbakan ne yapayım, ben bu adamlarla baş edemiyorum ki!’. Bir patron kendi yazarlarıyla başedemiyor. Bunu vatandaşın kabullenmesi mümkün mü?

 

Reyting ve tiraj mı sağlamak istiyorsun?

Erdoğan Aydın Doğan’ın ‘canlı yayında tartışalım’ teklifine ise şu yanıtı verdi: “Kalkmış bir de benimle televizyonda tartışma istiyor. Gazetelerine tiraj ve televizyonlarına reyting mi sağlamak istiyorsun. İnsan hiç mi yerini bilmez. Bazı yazarları ‘Bu kadar mıydı’ diyorlar dün söylediklerim için. Ar damarın bu kadar çatladıysa ben ne yapayım. Utanması sıkılması olanlar için söylediklerim yeter de artar bile. Karşılığında duyacaklarınızı hesaplayarak cevap verin.”

Kendisine bağlı medya olmadığını iddia eden Erdoğan ‘Namus ve şerefe dil uzatmayan eleştirilere saygımız var” dedi.

 

İspat edemeyen alçaktır, şerefsizdir

CHP’nin “SPK Başkanı’na talimat verildi” şeklindeki iddialarını da yalanlayan Erdoğan, “Bak, SPK başkanına benim bu konularla ilgili verilmiş hiçbir talimatım yok. Bunun ispat edemeyen alçaktır şerefsizdir, bu kadar açık söylüyorum. Baykal, aynaya baksın ondan sonra konuşsun. Biz bunları soruyoruz ya şimdi tekrar şıracı bozacı tezgahını çalıştırmaya başladılar. Kalkıyor benim genel başkan yardımcıma laf atıyor. Yok eroin esrar kaçakçılığına bulaşmış. Buyurun, o da dün açıklamasını yaptı. Bizim bu işlerle yakından uzaktan alakamız olmadığını kendisiyle alakalı söyledi." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler