İngiliz turistlerin tatil hüsrânı

K&S adıyla faaliyet gösteren İngiliz turizm firmasının iflas etmesi, firma tarafından Türkiye'ye getirilen 150 turistin dönüşlerini tehlikeye soktu. K&S sözcüsü, firmalarının düzenlediği paket turlarla tatilde bulunan turistlerin, tatil sürelerinin bitiminde İngiltere'ye geri getirilmeleri için gerekli organizasyonu yapacaklarını ve dönüş uçaklarını ayarlayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

Merkezi Kuzey Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgede bulunan ve 'Travel Turkey' adıyla da faaliyet gösteren K&S firmasının iflas etmesi, Türkiye'deki 150 İngiliz turisti zor durumda bıraktı. Şirketin, Türkiye'ye Onur Air hava yolu şirketinin charter uçaklarıyla paket turlar düzenlediği bildirildi.

K&S sözcüsü, turistlerin, tatil sürelerinin bitiminde İngiltere'ye geri getirilmeleri için gerekli organizasyonu yapacaklarını ifade etti.

İngiltere'de turizm sektöründe baş gösteren kriz, ülkenin üçüncü büyük tur operatörü olan XL adlı firmayı vurmuş ve firma geçen Cuma günü iflasını ilan etmişti. İflas kararının açıklanmasının ardından söz konusu firmanın düzenlediği turlarla yurt dışına giden 85 bin İngiliz turistin, ucuzlatılmış tarifelerle İngiltere'ye getirilmesi için uçuşlar düzenlenmeye başlamıştı. Tarihin en büyük hava kurtarma operasyonu olarak adlandırılan bu operasyonun iki hafta sürmesinin beklendiği bildirilmişti.

Bu arada İngiliz Sivil Havacılık yetkilileri, İngiliz turistlerin satın aldıkları turlarla ilgili olarak Atol adı verilen bir tür garanti sistemi tarafından korunduklarına dikkat çekti ve iflaslardan zarar görenlerin bu zararlarının söz konusu sistem tarafından karşılanacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler