"Kamu çalışanları sesini çıkartacak"

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Bu ülkede dişini gösterenin, sesi yüksek çıkanın milli gelirden aldığı payı, her geçe gün büyüyerek devam ediyorsa, kamu çalışanları da sesini çıkartacak, dişini gösterecek'' dedi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 10:18
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 25 Kasım'da yapacakları 1 günlük iş bırakma eylemi öncesi gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Kahramanmaraş'ta sendika üyeleriyle bir araya geldi.

25 Kasım'da Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını hatırlatan Koncuk, sendikaların görevinin eylem kırıcılığı yapmak olmadığını belirterek, şunları söyledi:
''Toplu sözleşme, grev hakkı olmaması kamu çalışanları için handikaptır. Onların sosyal ve ekonomik haklarını gündeme getiriyorsunuz ama taleplerine cevap almak için mutlaka ve mutlaka toplu sözleşme ve grev hakkını almalısınız. Bunun başka yolu yok. Türkiye'nin en büyük konfederasyonuyuz diyen bir sendika genel başkanı iş bırakma eylemine katılmayacağını söylüyor. Bizim teklif götürmediğimiz bir çok sendika iş bırakmaya katılacaklarını ve destekleyeceklerini ifade ettiler.''

''Kamu çalışanlarına küçülmeden nasibi verirken, büyümeden payına düşeni vermeme'' anlayışı olamayacağını ifade eden Koncuk, ekonomi kötüye gidiyorsa kamu çalışanlarının bundan kendilerine düşen nasibi alması gerektiğini, ancak ekonomik krizi herkesin yaşadığını söyledi.

Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Milletimiz acı yaşıyorsa biz de acı yaşayalım. Milletimiz seviniyorsa biz de sevinelim. Ekonomik kriz gerekçe gösterilerek bazı rant kesimine, sanayici kesimine 54,3 milyar TL kaynak ayıran zihniyet, çocukları ve eşleriyle beraber 20 milyonu bulan kamu çalışanlarına 3,1 milyar TL ayrılıyor. Bize ayrılan kaynağın 17,5 katı Türkiye'nin nüfusunun yüzde 1'ni bile buluşturmayan bir kesime ayrılıyor. Acılar hep bize, sevinçler bu yüzde 1'lik kesime mi olacak? Adalet bunun neresinde? Böyle bir adalet anlayışına bizden saygı beklenebilir mi? Bu ülkede dişini gösteren, bu ülkede sesi yüksek çıkanın milli gelirden payı, her geçen gün büyüyerek devam ediyorsa kamu çalışanları da sesini çıkartacak, kamu çalışanları da dişini gösterecek. Dişini gösterecek derken yanlış anlaşılmasın yani kimseyi tehdit anlamında söylemiyorum, ama gücümüzü ortaya koymanın mecburiyet olduğunu ifade etmek istiyorum.''

Demokratik açılım sürecini de değerlendiren Koncuk, ''Açılım adı altında yapılanlar maalesef milletimizin yüreğini kanatır hale geldi'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler