"Kara bir leke"

Diyarbakır'da 43 sivil toplum kuruluşu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in ''demokratik açılım'' konusunda TBMM'de yapılan ön görüşmelerdeki ''Dersim isyanı'' sözlerine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 11:46
Abone Ol google-news

Diyarbakır Demokrasi Platformu'ndan Harika Peker, sendika, dernek ve odaların aralarında bulunduğu 43 sivil toplum kuruluşu adına Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şubesinde düzenlenen basın toplantısında,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in açıklamasının Meclis tarihine ''kara bir leke'' olarak geçtiğini iddia etti.

Şiddeti ve savaşı dayatanların, ''tarihin karanlık sayfasında insanlık ailesi tarafından lanetlenmiş kişilikler olarak yer aldığını'' ifade eden Peker, şunları kaydetti:
''CHP sözcülerine hatırlatmak gerekir ki, annelerin evlat acısının, akan kardeş kanının üzerinden statükolarını ve iktidarlarını sürdüren hiçbir siyasal anlayış varlığını sürdürememiştir. CHP siyasetini yürütenlerin tarihten gerekli dersleri çıkarmaları için bir kez daha yakın tarihe bakmalarını hatırlatırız. Bu nedenle Meclis'te yaptığı açıklamayla şiddet ve çatışma ortamını körükleyerek, daha fazla evlat acısının yaşanmasını isteyen, vicdanı duygulardan yoksun Onur Öymen'i ve onu alkışlayan zihniyeti kınıyoruz. Başta CHP'nin bölge örgütleri olmak üzere, kendine sosyal demokratım diyen, halkların kardeşliğini savunan şahsiyetleri CHP'den istifa etmeye çağırıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler