"Mücadelemizi sürdüreceğiz"

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Osman Yılmaz, iki birlik üyesinin dün TBMM'de yaptığı protestoyla ilgili, ''Arkadaşlarımız, her vatansever Türk gencinin yapması gerekeni yapmıştır'' dedi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 13:30
Abone Ol google-news

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Osman Yılmaz, Türkiye Gençlik Birliği Genel Merkezi'nde, TBMM'deki ''demokratik açılım''la ilgili genel görüşme sırasında protestoda bulunan birlik üyeleri İlkay Akkaya ve Osman Erbil'le basın toplantısı düzenledi.

Arkadaşlarının protestosunun Türkiye'de rahatlama yarattığını savunan Yılmaz, ''Arkadaşlarımız tepkileriyle milletin yüreğine su serpmiştir'' dedi.

Yılmaz, olayın ardından binlerce destek mesajı ve üyelik başvurusu aldıklarını bildirdi.
''Genel Kurulu provoke ettikleri'' yönündeki değerlendirmelere tepki gösteren Yılmaz, ''Arkadaşlarımız, her vatansever Türk gencinin yapması gerekeni yapmıştır. 'İhanet açılımını' TBMM Genel Kurulu'na getirmek, Kürtleri, Türkleri karşı karşıya getirmek provokasyondur. Arkadaşlarımız cesaretle bunun 'Amerikan açılımı' olduğunu ve geçit vermeyeceklerini söyleyerek TBMM'nin saygınlığını korumuştur. Bu açılıma karşı kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

İlkay Akkaya, konuşmasında, Bursa Nutku'ndan görev aldıklarını dile getirerek, ''açılım aldatmacasına'' tepki gösterip, ''halkın sesini duyurmak istediklerini'' söyledi.
Osman Erbil de demokratikleşme adı altında yapılanlardan 7 yıldır sadece hükümetin nasiplendiğini iddia etti. Böylesi bir demokratikleşmeyi kabul etmediklerini belirten Erbil, ''halka yalan söylendiğini'' ifade etti.

Osman Yılmaz, basın mensuplarının soruları üzerine, eylemin daha önceden konuşulup planlanmadığını, bu nedenle eylem için kimsenin yardım etmesinin söz konusu olmadığını, sadece arkadaşlarının doğal tepkilerini gösterdiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler