Sarıgül'den açıklama

TDH lideri Mustafa Sarıgül, "Herkes dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşamalıdır. Okullarda Kürtçe seçmeli ders olmalıdır. Özel televizyon yayını serbest bırakılmalıdır. Köylere geri dönüş teşvik edilmelidir. Diyarbakır cezaevi müze olmalıdır. Güneydoğu'ya savaş uçakları değil, yatırım ve turizm uçakları gelmelidir" dedi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 14:39
Abone Ol google-news

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, Ocak ayında kurulacak olan partisinin il merkezini açmak için Batman'a geldi. Havaalanında kendisini karşılayan kalabalığın oluşturduğu konvoyla şehir merkezine giden Sarıgül, TDH Batman il merkezi önünde toplanan kalabalığa seslendi.

Sarıgül, konuşmasında Türkiye'de en önemli sorunun işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirterek "1 milyon üniversite mezunu iş arıyor. 15 milyon insanımız yoksul ve aç. 250 bin çocuğumuz sokakta. Soruyorum: Bu insanlar özgür olabilir mi?" diye konuştu.

Konuşması sık sık "Başbakan Sarıgül", "Çare Sarıgül" sloganları ile kesilen Mustafa Sarıgül, "Türkiye 40 derece ateşle yanıyor; ama merak etmeyin ilaç da, çare de var" dedi. TDH'nin ilk seçimde AKP'den iktidarı almayı hedeflediğini dile getiren Sarıgül, konuşmasında şunları kaydetti:
"Bugün ülkemizde ekonomi darda, işsizlik had safhada. Sosyal barış zedelenmiş, huzur bozulmuş. Toplumda güven bunalımı var. Kurumlararası ilişkiler sertleşmiş, liderler birbiriyle kavgalı. Bugünkü siyaset ülkemizi esenliğe çıkaramaz. Türkiye'nin geleceği için tek çare, Türkiye Değişim Hareketi'dir. Çünkü bizim ötekimiz yoktur. Batman da bizim, Edirne de. İşi, aşı, özgürlüğü ve mutluluğu tüm yurttaşlarımızla buluşturacağız. Buradan açıkça söylüyorum: Herkes dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşamalıdır. Okullarda Kürtçe seçmeli ders olmalıdır. Özel televizyon yayını serbest bırakılmalıdır. Köylere geri dönüş teşvik edilmelidir. Diyarbakır cezaevi müze olmalıdır. Güneydoğu'ya savaş uçakları değil, yatırım ve turizm uçakları gelmelidir. Suriye il sınırları açıldı, diğer komşularımız ile de sınırlar açılmalıdır. Biz tüm bunları başarmak ve gündemi değiştirmek için Ankara'ya gidiyoruz. Artık masum çocuklar beşikten düşmesin. Analar ağlamasın, silahlar sussun. Bunları başarmak için iktidarı Ak Parti'den alacağız."  Mustafa Sarıgül, konuşmasının ardından TDH Batman il binasının açılışını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler