Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi 'Halkı çarpan enerji faturası' başlığını kullanırken, Birgün gazetesi ise 'Zam bombardımanı' manşetiyle AKP'nin son müjdesi ulaşım zammını okuyucularına ilk sayfasından duyurdu.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 07:01
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Halkı çarpan enerji faturası


Kamuya büyük zarar Enerji Bakanlığı’nca devreye sokulan bir yönetmelik, son bir yılda fahiş denecek oranda kamu zararı oluşturdu. Bakanlık özel şirketler tarafından kendisine kesilen elektrik enerjisi faturalarını 2009’da 3 ay gecikmeli olarak geri ödemeye başladı. Gecikme olarak aylık yüzde 2.5, yıllık yüzde 30 gibi Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş yüksek faiz oranları uygulanıyor. Bu işlemin faturası son bir yılda halkın cebinden “152 milyon TL”nin çıkmasına yol açtı.

 

HÜRRİYET

4 ayakkabıya 21 yıl hapis


Küçükçekmece 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği, Yargıtay'ın onadığı kararla, toplam değeri 190 lira olan, kullanılmış dört çift ayakkabıyı çalan iki gence, toplam 21 yıl 4 ay hapis cezası verildi.



MİLLİYET

Ağır suçlamalar


Meclis Genel Kurulu'nda önceki gün yapılan görüşmede başlayan "açılım" düellosu dün devam etti. Erdoğan ve Baykal birbirlerine yine çok sert ifadelerle yüklendiler...

 

VATAN

İlk marifeti değil


CHP ile Alevi kesimini karşı karşıya getiren Onur Öymen, Kardak krizinde de ülkeyi Yunanistan'la savaşın eşiğine getiren ekipteydi.

 

RADİKAL

Erdoğan: Her fedaya hazırız yeter ki şehit kanı akmasın!


Başbakan: Muhalefetin iddiaları iftira. Hasbiyiz, hesabi değiliz. Bütün makamları fedaya, rütbelerden sıyrılmaya hazırız. Yeter ki bir damla daha şehit kanı akmasın.

 

AKŞAM

O belge oda hapsinde


Akşam'ın ulaştığı adli kaynaklara göre, Ergenekon savcıları Genelkurmay'ın dört kez istediği ıslak imzalı belgeyi kesinlikle vermeyecek. Belge, özel koruma altında.

 

SÖZCÜ

Bu da emeklinin açılımı


Emekliler, açılım peşinde koşup kendilerini unutan hükümete sesini duyurmak için açlık grevine başladı.

 

HABERTÜRK

'Tüm makamlar bir şehide feda'


Başbakan Erdoğan açılım için konuştu: "Tüm rütbelerden sıyrılmaya hazırız, yeter ki bir damla şehit kanı akmasın"

 

SABAH

Karakolda demokrasi


Demokratik açılımda bir adım daha. Sivil komiteler işkence olayları için karakol ve cezaevlerini habersiz denetleyecek.

 

POSTA

İçki krizi


Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87'nci yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyonda içki krizi yaşandı.
 

 

BİRGÜN

Zam bombardımanı


Başbakan Erdoğan kürsülere çıkıp, toz pembe Türkiye tablosu çizerken, halkı zam bomardımanına tutuyor. AKP'nin son müjdesi yüzde 33'lük ulaşım zammı!

 

TERCÜMAN

Aç emekli açlık grevinde


Açlık sınırının altında yaşayan emekliler, taleplerinin yerine getirilmesi amacıyla Ankara ve İstanbul'da dün 4 günlük açlık grevine başladı.
 

 

YENİ ŞAFAK

Canan ablaları küplere bindi


Açılım oturumunu karıştırmak üzere Meclis'e soktuğu iki genç erkek slogan atınca CHP'li Canan Arıtman köpürdü: Neden erken davrandınız? Başbakan konuşurken protesto edecektiniz!


ZAMAN

Hukuk hiçe sayılıyor


Millete ve hükümete komplo planında imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek, ikinci kez tartışmalı şekilde tahliye edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler