Meclis'te yoğun hafta

Geçen haftayı 'Kürt Açılımı' tartışmaları ile geçiren TBMM, haftanın ilk gününde gerek genel görüşmenin ön görüşmeleri sırasında CHP'li milletvekillerinin pankart açması gerekse genel görüşme sırasında yaşanan eylemleri masaya yatıracak.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 12:29
Abone Ol google-news

Kürt Açılımı ilgili genel görüşme önergesi nedeniyle yoğun bir haftayı geride bırakan TBMM, bu hafta da açılımla ilgili tartışmalara sahne olacak. Liderler Salı günü yapılacak meclis grup toplantılarında Kürt açılımıyla ilgili değerlendirmelerini sürdürecek. Haftanın ilk gününde ise gerek genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri sırasında CHP'lilerin pankart açması gerekse de Cuma günü yapılan genel görüşme sırasında yaşanan eylemler Meclis Başkanlık Divanı'nın gündemini oluşturacak. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, eylemlerle ilgili "bir kadın milletvekili tarafından organize edildiği bilgisi verildi" diyerek CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ı işaret etmiş ve "Meclis'in saygınlığına gölge düşürüyor. Türk kadını adına üzülüyorum. Türk kadınını temsil etmiyor" demişti. Şahin ayrıca eylemlerin Pazartesi günü yapılacak Başkanlık Divanı'nda ele alınacağını bildirmişti. Meclis Genel Kurulu ise bu hafta da fazla mesai yapacak. Genel Kurul Salı günü 15.00-23.00, Çarşamba ve Perşembe günü de 13.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul'da Türk Borçlar Kanunu tasarısının görüşmelerine devam edilecek.


Bütçe görüşmelerine devam

İki haftadır Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde ise son dönemece girildi. Komisyon haftanın ilk mesai gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bütçelerini görüşecek. 17 Kasım Salı günü komisyonda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı bütçeleri ele alınacak. 18 Kasım'da Ulaştırma Bakanlığı, 19 Kasım'da DPT, TÜİK, GAP, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun bütçeleri görüşülecek. 20 Kasım'da ise komisyonun gündeminde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçesi olacak. Komisyon bütçe maratonunu 23 Kasım Pazartesi günü Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi ile sona erdirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler