İran, ABD'yi kınadı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, New York'ta faaliyet gösteren Alavi Vakfına ait 36 katlı gökdelenle 4 caminin gelirlerine ABD federal savcılarınca el konulması girişimini kınadı.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, açıklamasında, "Barack Obama'nın başkanlığının aslında George Bush'unkinden farklı olmadığını, tüm olan bitenin aldatıcı görünümüne dayandığını, saf siyasetçileri de aldatmaya yönelik olduğunu" savundu.

ABD'de federal savcıların, İran hükümeti tarafından gizlice kontrol edildiğinden şüphelendikleri Alavi Vakfının, aralarında 4 cami ve New York'taki bir gökdelenin de bulunduğu mal varlığına el konulması için harekete geçtikleri bildirilmişti.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre savcılar, 500 milyon doları aşan değere sahip mal varlığına el konulması istemiyle federal mahkemeye dava dilekçesi sundu. Olayın, Amerikan tarihinin terörizmle mücadele kapsamındaki en büyük hacizlerinden birini oluşturabileceği belirtiliyor.

ABD, İran'ı nükleer bomba üretmeye çalışmakta itham ediyor. Tahran ise nükleer programının sadece elektrik üretimine yönelik olduğunu belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler