İsrail - Filistin buluşması

Olmert ve Abbas, kadima seçimlerinden önce, salı günü bir kez daha bir araya geliyor. Olmert ve Abbas'ın, iki taraf arasındaki kilit konular yanı sıra İsrail'in, Batı Şeria'dan çekilmeyi kabul edecek yerleşimcilere tazminat ödenmesini öngören yasa tasarısını da değerlendirecekleri belirtiliyor.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 18:48
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Olmert'in partisi Kadima'da yapılacak yeni başkan seçimine bir gün kala, Salı günü bir araya gelmeleri bekleniyor.

Olmert ve Abbas'ın, her iki tarafın barış görüşmelerinin halen devam ettiğini göstermek için bir araya gelecekleri ifade ediliyor. Her iki lider, en son 31 Ağustos'ta buluşmuşlardı.

Olmert ve Abbas'ın, iki taraf arasındaki kilit konular yanı sıra İsrail'in, Batı Şeria'dan çekilmeyi kabul edecek yerleşimcilere tazminat ödenmesini öngören yasa tasarısını da değerlendirecekleri belirtiliyor.

İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon ise yakın gelecekte her iki taraf arasında bir anlaşma sağlanmasını mümkün görmediğini, Filistin Yönetimi ile bir barış anlaşmasına varmanın 5 ile 10 yıl alabileceğini söyledi.

İsrail Kabinesi'nde görüşülen tazminat tasarısı, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini gönüllü olarak terk edecek ailelere 1,1 milyon İsrail şekeli (yaklaşık 314 bin dolar) tutarında tazminat ödenmesini öngörüyor. Tasarı, kendiliğinden İsrail'in güneyindeki Necef'e gitmeyi kabul edecek ailelere yüzde 25, Celile bölgesine gitmeyi tercih edenlere de yüzde 15 oranında daha fazla tazminat ödenmesini getiriyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise tasarının görüşüldüğü kabine toplantısında, "Büyük İsrail" konseptinin bittiğini, artık böyle bir şeyin olmadığını söylerken, bu şekilde konuşanların yalnızca kendisini kandırdığını ifade etmiş ve "bunun İsrail'e bir yararı bulunmayacağını" vurgulamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler