TBMM Başkanlık Divanı toplandı

Toplantıda, "kürt açılımı' konusunun ele alındığı 10 Kasım'da açılan pankartlar da gündeme geldi.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 16:03
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre toplantıda, ''kürt açılımı'' konusunda 10 Kasım Salı günü yapılan genel görüşme önergesinin öngörüşmesinde bazı CHP'li milletvekillerinin pankart açmaları ve genel kurul çalışmaları sırasında milletvekillerinin birbirlerine yönelik ''sert sözleri'' gündeme geldi.

AKP'li Divan üyeleri, pankart açan milletvekillerine ceza verilmesi yönünde görüş belirttiler. CHP'li üyeler ise Başkanlık Divanı'nın ceza vermesi gibi bir yetkisinin olmadığını, Divanın, İçtüzüğün 13. maddesine göre ''istişari'' amaçlı toplandığını dile getirdiler. Görüşmeler sonucunda, CHP'li milletvekillerine ceza verilip verilmemesi yönünde bir oylamaya gidilmedi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında AKP'den Hüsrev Kutlu, CHP'den Ahmet Küçük, MHP'den Murat Özkan ve DTP'den Sırrı Sakık'tan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Komisyonun, son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili ''Meclis çalışmalarında itidalin sağlanması'' yönünde bu hafta yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.

TBMM Başkanı Şahin'in de bu çerçevede grup başkanvekilleri ve TBMM başkan vekilleriyle bir araya geleceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler