13 Kare Sanat Festivali başladı

Adana'nın ikinci büyük sanat etkinliği niteliği taşıyan ve bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen ''Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali'' başladı.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 20:04
Abone Ol google-news

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki resmi açılış töreninde, festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Aldırmaz, festivalin kentte 14 yıl önce foto-safari için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD) 13 üyesi anısına düzenlendiğini anımsattı.

AFAD'ın ilk üyeleri arasında yer aldığını ifade eden Aldırmaz, ''Kazada kaybettiğimiz 13 arkadaşımızın anısını yaşatmak için yapılan festival, tüm Adana'nın verdiği destekle her yıl gelişerek sürüyor. Adanalılar da severek bu etkinliğe sahip çıktı. Resimden heykele, fotoğraftan şiir etkinliklerine kadar birçok etkinlikte iç içe olacağız. Bu genç sanatçılar için de bir fırsat. Onlar da bu etkinlikteki sergi ve dinletilerden kendilerine pay çıkarabilirler'' diye konuştu.

Adana Sanat Konseyi Başkanı Haluk Uygur da 13 fotoğraf sanatçısının adını yaşatmak adına yapılan etkinliklere özellikle Büyükşehir Belediyesinin destek verdiğini vurgulayarak, ''Büyükşehir Belediyesi başta olmak için tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Zannederim ölümsüzlük böyle bir şey olsa gerek. Bu etkinlikle o 13 kişiyi hep aramızda hissediyoruz. Sonsuza dek yaşamalarını temenni ediyorum'' dedi.

Festival kapsamında gün içinde Vali İlhan Atış'ın da katılımıyla Adana Kültür Sanat Merkezi olan tarihi kız lisesi binasındaki Mehmet Baltacı Fotoğraf ve Sinema Tarihi Müzesi, Adana Kent Kütüphanesi ve Gazete Arşivi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Ayrıca, heykeltıraşlar Mutluhan Taş'ın ''Hallac-ı Mansur'' ve Tayfur Öztürk'ün ''Soyutlamalar'' başlıklı sergilerinin açılışı yapıldı. Sanatçılara, Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz tarafından teşekkür plaketi verildi.
 

'Lüküs Hayat' opereti

Açılış töreninin ardından, eskimeyen içeriği ile adeta bir Şehir Tiyatroları klasiği haline gelen, 26 yıldır aralıksız oynanan ''Lüküs Hayat'' opereti sahnelendi. Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan komik durumları sahneye taşıyan oyunu, Ekrem Reşit Rey yazdı. Oyunun müzikleri ise ünlü besteci Cemal Reşit Rey imzasını taşıyor.

Haldun Dormen'in yönettiği oyunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları Zihni Göktay, Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, Derya Kurtuluş, Cem Karakaya, Aslı Aybars, Ali Gökmen Altuğ, İrem Arslan Aydın, Uğur Arda Aydın, Çağrı Hün, İlhan Kilimci, Betül Kızılok, Tolga Coşkun, Ümran İnceoğlu, Samet Hafızoğlu, Özgür Dağ, Yılmaz Arda Alpkıray, Doğan Şirin, Nurseli Tırışkan ve Ceysu Aygen rol alıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler