"Olimpiyat madalyasına emin adımlarla ilerliyoruz"

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, olimpiyat madalyası hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 12:24
Abone Ol google-news

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, olimpiyat madalyası hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Topaloğlu, yaptığı açıklamada, milli okçuların son dönemde iyi bir ivme yakaladığına işaret etti.

Millilerin son olarak Polonya'nın Legnica kentindeki Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 5 madalya kazandığını hatırlatan Topaloğlu, elde edilen başalarıların tesadüf olmadığının altını çizdi.

Topaloğlu, uluslararası organizasyonlarda son dönemde yakalanan başarı grafiğine ilişkin, "Bunlar planlı, programlı çalışmaların ürünü. Bu başarılar 2013'te başlatılan altyapı çalışmalarının bir sonucu. Uzun bir zamandan beri okçuluk çok önemli bir ivme gösteriyor. İyi bir teknik kadro, modern antrenman metotları, mental hazırlık ve iyi bir yönetim şekli... Bunların hepsi bir araya geldiğinde başarı kaçınılmaz oluyor." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Topaloğlu, "Onların desteği bize her zaman güç veriyor. İş birliği içinde bu programı yürütüyoruz. Ülkemize, milletimize, okçuluk camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu başarılarda emeği geçen tüm teknik ekibimize, sporcularımıza teşekkür ediyorum, şükranlarımı arz ediyorum. Bizi gururlandırdılar, güvenimizi boşa çıkarmadılar." diye konuştu.

Topaloğlu, asıl hedeflerinin Türkiye'ye okçulukta ilk olimpiyat madalyasını kazandırmak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası'ndaki bu dereceler olimpiyatlara giden yolda bizi çok daha fazla ümitlendiriyor. Olimpiyat madalyasına emin adımlarla ilerliyoruz. Öncelikli hedefimiz ise Hollanda'da yapılacak 2019 Dünya Şampiyonası. Çünkü burada Tokyo 2020'nin kotaları verilecek. Dünya Şampiyonası'nda ilk 8 takım içine girerek, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi erkek ve kadın takımlarımızla temsil etmek istiyoruz. 2020 Avrupa Okçuluk Şampiyonası da Antalya'da yapılacak. Mayıs ayında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası, olimpiyatların son bireysel kota yarışması özelliği taşıyor. Şampiyonaya ev sahipliği yapmamız bizim için avantaj olacak."

"Yasemin'in başarıları sürecek"

Başkan Abdullah Topaloğlu, Avrupa Şampiyonası'nda olimpik kategori olan klasik yayda hem takım hem de bireysel müsabakalarda altın madalya kazanan Yasemin Ecem Anagöz'ün çok önemli bir iş başardığının altını çizdi.

Yasemin'den bu çıkışı uzun süredir beklediklerini belirten Topaloğlu, "Yasemin bizim altyapıdan yetiştirdiğimiz, Mete Gazoz ile aynı jenerasyondan gelen çok önemli bir sporcumuz. 2016 Rio Olimpiyatları'nda da milli takımızda görev yapmıştı. Çok disiplinli, çalışkan bir sporcumuz. Yasemin'in başarıları sürecektir. Türk okçuluğu Yasemin'den ilerleyen dönemde çok ciddi şekilde faydalanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Topaloğlu, Mete Gazoz'un Avrupa Şampiyonası'nda madalyanın uzağında kalmasına ilişkin ise "Bir sporcudan her yarışmada madalya bekleyemezsiniz. Bu sporcuya çok büyük bir yük yüklemek olur. Ama Mete Gazoz orada yine görevi yaptı. Gençler dünya ve Avrupa rekoruna imza attı. Mete yine Türk okçuluğunu forse etmeye devam edecektir." şeklinde görüş belirtti.

"Her şey 5 yıl önce başladı"

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin de başkan Topaloğlu gibi 2013'te başlatılan altyapı çalışmalarına işaret etti.

Başarının 5 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Ergin, "Her şey orada başladı. O zaman üzerinde durduğumuz sporcularımız madalayalar kazanarak yukarıya geliyorlar." dedi.

Ergin, klasik yayda milli takımda yer alan 6 sporcudan 5'inin gençler yaş grubunda bulunmasına rağmen büyüklerde yarıştığına dikkati çekerek, "Şu an Avrupa'nın en iyisi durumundalar. Sporcularımız hem yaş hem de kariyer olarak büyüyorlar. Ümit ediyorum ki onlar büyüdükçe kariyerleri de onlarla beraber yükselmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin takım halinde zirvede yer aldığına işaret eden Ergin, şunları kaydetti:

"En fazla altın madalya alan ülke olmayı başardık. Bu bizim için çok önemli bir başarı. Şampiyonadan önce 'en çok madalya kazanan ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz' demiştim. Bu hedefimize ulaştık. Ayrıca Klasik Yay Kadın Milli Takımı, 18 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu. En son 2000'de Antalya'da Avrupa şampiyonluğunu elde etmişlerdi. Bu başarıyı 2018'de yep yeni jenerasyonla tekrarladık. Makaralı Yay Kadın Takımı da unvanını korudu. Bu kategoride 2016'nın da Avrupa şampiyonu bizdik. Üçü klasik, üçü makaralı yayda olmak üzere toplam 6 kadın sporcuyla şampiyonaya katıldık. Hepsi Avrupa şampiyonu oldular. İlk kez iki kadın takımımız birden Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Avrupa Şampiyonası'nda daha önce bu kadar altın madalya hiç almamıştık. Ülkemize ilk olimpiyat madalyasını Tokyo'da getirmek için çalışmaya devam edeceğiz." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler