Tek ayakkabıyla gelen altın madalya

Fenerbahçeli atlet Emine Akbingöl, Portekiz’deki şampiyonaya damga vurdu.

Yayınlanma: 19.02.2019 - 04:30
Tek ayakkabıyla gelen altın madalya
Abone Ol google-news
Fenerbahçe Genç Kadın At letizm Takımı, Portekiz’in Albufeira şehrinde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası’nda birinci olurken yarışmaya genç atlet Emine Akbingöl damga vurdu. Ferdi kategoride altın madalyaya ulaşan Akbingöl, bu başarısını 3 bin 500 metreyi ayakkabısı- nın biri ayağında, biri elinde koşarak kazandı. 4 bin 270 metrelik parkurun 500 metresinde bağcıklarına çip takılı ayakkabının ayağından çıkması üzerine ayakkabısını elinde taşıyan Emine, parkurun geri kalan bö- lümünü tek ayakkabıyla koştu. 
 
Kolay olmadı, başardım 
 
Kurallar gereği kamera görüntüleri olsa dahi çipin takılı olduğu ayakkabının finişi geçmesi gerekiyor. O anları anlatan genç sporcu, “Ayakkabım ayağımdan çıktığında ilk etapta kendimi çok kötü hissettim. Tekrar giymek ve ayakkabısız devam etmek arasında kaldım. Ayakkabıyı tekrar giyersem, zaman kaybedecektim ve rakiplerimin arkasında kalacaktım. Ben de ayakkabıyı orada bırakıp tek ayakkabıyla koşmaya devam ettim. O esnada yarışmanın Portekizli baş hakemi ayakkabıyı bana verdi. Çipli ayakkabıyla yarışı bitirmek zorunda olduğum için 4 bin 270 metrelik parkurun 3 bin 500 metresini bir elimde ayakkabı, bir ayağım ayakkabısız koştum. Bu şekilde koşmak gerçekten zordu. Bir yandan ayakkabısız ayağım doğal olarak koşarken acıyor, diğer yandan elimde tuttuğum ayakkabıyı düşürmemeye çalışıyorum. Kolay olmadı, ama başardım. 15.07’lik derecemle altın madalya kazandım” dedi. Bu organizasyonda üçüncü kez kürsüye çıkan atlet, “Daha önce iki ikincilik, bir dördüncülük elde etmiştim. Bu sene ise tek ayakkabıyla altın madalya kazandım. Sırbistan’da Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda 1500 metrede birinci, Çekya’da Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 3000 metrede altın madalya kazanmıştım” ifadelerini kullandı.
 
2024’e hazırlık
 
Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nda okuyan Emine Akbingöl, “Okul ve antrenmanlar birlikte zor olsa da; rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, müdürümüz ve hocalarım yardımcı oluyorlar. Ben de bu sayede hem derslerimi hem de antrenmanlarımı aksatmıyorum. Aynı zamanda kulübüm Fenerbahçe’ye, atletizm şubemize ve antrenörüme teşekkür ediyorum. Şimdiki hedefim temmuz ayında yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası. Burada 5 bin metre koşacağım. Asıl hedefim ise 2024 Olimpiyatları” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler