Tenis'te Türk işi Dünya Şampiyonası

Tenis Federasyonu Asbaşkanı, Antalya’da turnuva icat etti, ablasının şirketi, organizasyonu üstlendi.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 22:59
Abone Ol google-news

Türkiye Tenis Federasyonu’ndaki, ihale ve organizason skandallarına bir yenisi daha eklendi. Federasyon Asbaşkanı Gökhan Dönmez’in kurucusu olduğu şirket ve kurumların, Antalya civarındaki tüm turnuva etkinliklerin organizasyonunu “tekeli” altına almasının yankıları sürerken, aynı kişinin, 2014 yılında Uluslararası Tenis Federasyonu ITF ve Avrupa Tenis Birliği’nin (Tennis Europe) programında yer almayan Dünya Şampiyonası ‘icat ettiği’ ortaya çıktı. Uluslararası takvimde yer almayan ve yabancı ülkelerden katılımın neredeyse “sıfır” noktasında olduğu Dünya Şampiyonası, ay başında ikinci yaşına girerken, organizasyonun perde arkasında yine federasyon yöneticisinin kurup kardeş ve ortağına devrettiği şirket çıktı.

Kendi kendilerine oynadılar

Organizasyona minik tenisçiler katıldı.

Geçen yıl Osman Tural Federasyonu döneminde organize edilen “sözde” dünya şampiyonası, bu yıl da Cengiz Durmuş federasyonu ile 2. yaşına girdi. Geçen yıl Türkiye Tenis Federasyonu resmi internet sitesinden duyurusu, “Yaşaltı Dünya Kulüpler Şampiyonası” adı altında yapılan etkinlik, gelen tepkiler üzerine, 2. yılında “Uluslararası Turnuva” ismini aldı.

Turnuvanın tüm organizasyon, otel, transfer hizmetleri ise oldukça yüksek bedeller karşılığında Tenis Akademi İnş. Peyzaj LTD ve onun partner kurumu GD Tennis Academy üzerinden yapıldı. Ancak hem geçen, hem de bu yılki turnuvalara uluslararası katılım gerçekleşmedi. 10 yaşaltı tesinçiler de, “Dünya Şampionası” uydurması adı altında, kendi kendilerine raket salladı. Geçen yılki şampiyonası için sadece otel konaklamaya kişi başı 240 ile 360 Avro arası para ödeyen yüzlerce kişi, Tenis Federasyonu yönetim kurulu üyesi Asbaşkan Gökhan Dönmez’in kurucusu olduğu firmaya, para kazandırmış oldu. Görüşlerine başvurulan ITF ve T.E. yetkilileri böyle bir organizasyondan haberleri olmadığını, ulusal federasyonun kendi başına bir etkinlik düzenlemiş olabileceğini bildirdiler.

‘Çocukları kandırdılar’

Sözde Dünya Şampiyonası, gelen tepkiler üzerine bu yıl Uluslararası Turnuva adı altında gerçekleşirken, başarısız organizasyona tepki gösterenler, “Bunun neresi dünya kupası, çocukları kandırıyorsunuz” ifadesini kullandılar.

Bir skandal daha!

Tenisteki, ‘organizasyon kıyakları’ sözde Dünya Kupası ile de sınırlı değil. Duyurusu Uluslarası Tenis Federasyonu ITP’nin sitesinden yapılan ve Kaya Belek ve Riu Kaya Palazzo otellerinde konaklama mecburiyeti bulunan Uluslararası Antrenör Semineri’nin organizasyonunu da, Gökhan Dönmez’in kurduğu şirket üstlenmiş durumda.

4-28 Kasım tarihleri arasında oteldeki tüm odaları kapatan Tenis Akademi LTD şirketi, böylelikle yaklaşık 800 kişinin katılacağı organizasyondan 2.5 milyon ciro sağlayacak. Turnuvayı bu iki otel, salon ve kortlarında yapma kararını ITP adına Türkiye Tenis Federasyonu’nun alması ise, etik dışı işler zincirinin son halkası. Hatta turnuvaya Antalya’da ikamet edip katılmak isteyenlere bile, “otelde kalmak zorunlu” şartının koşulması ise tenisteki, “hep bana” zihniyetini iyice göz önüne seriyor.

İşte o şirket

Kasım 2008’de TTF yönetimine giren Gökhan Dönmez, Ticari Sicil Gazetesi’nde göre 24 Şubat 2009’da Tenis Akademi İnş. Peyzaj Otelcilik Sanayi Ticaret LTD şirketinini kurdu. Şirket o tarihten sonra, Antalya’daki lüks otellerle anlaşmalar yaparken TTF kalburüstü etkinlikeri bu otellere kanalize etti. Gökhan Dönmez, 2010’da şirket hisselerini ablası Nurçin Dönmez ve Ü.Y. Yılmaz’a devretti. Dönmez’in, kuşkulu Batman ihalesinde komisyon başkanlığı yapması da gözden kaçmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler