Dev final kapalı gişe

Dominic Thiem ve Rafael Nadal’ın kozlarını paylaşacağı dev karşılaşmaya saatler kaldı

Yayınlanma: 10.06.2018 - 14:03
Abone Ol google-news


Fransa Açık’ta gözler saat 16.00’da başlayacak erkekler finalinde olacak. 14 gündür kupanın sahibi olmak için mücadele eden Dominic Thiem ve Rafael Nadal’ın kozlarını paylaşacağı dev karşılaşmaya ilgi büyük. Günler öncesinde tükenen biletler maç saati yaklaşırken kara borsaya düştü. Toprak kortun efendisi Nadal 11. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşmak için sahaya çıkacak. Avusturlayı Thiem daha önce daha önce 3 kez maflup ettiği İspanyol yıldızı geçerek ilk kez Grand Slam sevinci yaşamak istiyor.

Romanya’da Halep bayramı
Roland Garros kadınlar finalinde dünya 1 numarası Simona Halep’in, 10 numaralı seribaşı Sloane Stephens’ı yenerek şampiyonluğa ulaşmasıyla ülkesi Romanya’da büyük bir sevinç yaşandı. Fransa Açık’ta daha önce çıktığı 3 finalde de kaybederek büyük bir hüsran yaşayan Rumen yıldız bu kez tarihe geçti. Halep daha önceki finalde kaybettiği maçların gözünün önüne geldiğini belirterek “Maç puanı öncesinde neredeyse nefesim kesildi diyebilidim. Heyecanım çok büyüktü. Ancak bu kez heyecanımı yenerek kupaya uzandı” diye konuştu.

40 yıl sonra
2 saat 3 dakikalık nefesleri kesen maç sonrası itirafta bulunan dünya 1 numarası “Kupanın anlamı benim için her şeyin üzerinde. Bu şampiyonluk için hayatım boyunca bekledim. Her sene üzerine koyarak çalıştım. Ve birgün bu zafere ulaşacağım düşüncesini sürekli kafamda tutmak kolay olmadı” dedi. Halep Fransa Açık şampiyonluğuyla, Virginia Ruzici'nin 1978'deki şampiyonluğundan tam 40 yıl sonra Roland Garros'ta kupaya ulaşan ilk Rumen tenisçi oldu. Sloane Stephens ise kariyerinde çıktığı 7. turnuva finalinde ilk mağlubiyetini yaşadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler