Dilmen'den Terim'e: "İşine gücüne baksın"

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Milli Takımımızın Hollanda karşısında elde ettiği zaferi NTVSpor'daki %100 Futbol programında değerlendirdi.

Yayınlanma: 07.09.2015 - 11:49
Abone Ol google-news

 

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Milli Takımımızın Hollanda karşısında elde ettiği zaferi NTVSpor'daki %100 Futbol programında değerlendirdi.

A Milli Takım'ın duygularıyla hareket eden bir takım olduğunu söyleyen Dilmen, "Duyguların çok önde olduğu bir takımız. İlk yarının sonlarında yorulan Arda Turan, oturup dinlenmek istedi, Hakem oyunu devam ettirince kalkıp koşmaya devam etti. Serdar Aziz, 83'te topu penaltı noktamızda taca aşırdı, taca çıkmasın diye yine Serdar Aziz yakaladı. 90 artılarda Selçuk İnan, ciğerden oyunuyla bindirmeler yaptı. İşte bunlar duygular." şeklinde konuştu.

"Terim'in çılgınlık yapmasından korktum"

Fatih Terim'in çılgınlık yapmasından korktuğunu dile getiren tecrübeli yorumcu, "Letonya maçından eksileri değil artıları cebimize koymamız gerekiyordu. Letonya karşısında en önemli artımız hücum üretkenliğimizdi. Ofansif bir takımla Hollanda karşısına çıkıp, top rakipteyken doğru bir stratejiyle orta sahaya gömüldük. Oyunu istediğimiz şekle biz getirdi. Duygularımız, mantığımız ve doğru futbol bir araya getirdik. Fatih Hoca çılgınlık yapacak diye ödüm kopuyordu ama öyle olmadı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yetenekli bir takım olduğunu belirten Dilmen, "Letonya'nın bizden puan alması bize yaradı. Hollanda, biz Letonya'yı yenemeyince bize karşı stratejisini yaradı ve bu stratejiye karşı biz doğru karşılık verdik. Bizim takım yetenekli bir takım. Grupta 7 golümüzden iki golü akan oyunda yedik. 30 kadar pozisyona girip yeterince gol atamamıştık." şeklinde konuştu.

"Konya halkıyla gurur duydum"

Fatih Terim'in gerginliğe ihtiyacı olmadığını söyleyen başarılı yorumcu, "Fatih Terim kimseyle artık kavga etmesin. Şu takımın başında kim olsa şu tabloda gönderilmişti. Bu Fatih Terim'in kendi elde ettiği bir kredi. Böyle gerginliklere ihtiyacın yok. Hakem, Şener'i atabilirdi. Üçüncü golün başlangıcı faul. Bunlar da var Hocam." dedi.

Konya halkıyla gurur duyduğunu söyleyen Dilmen, "Konyalı taraftarlarla gurur duydum. Seyirci demiyorum, seyirci farklı. İstanbul'da seyirci var. Federasyon, maçlar için doğru şehiri seçti. Nefis ve doğru futbolla her şey çok güzel geçti. Letonya maçında da çok keyif almıştım. İtalya, Malta'yı yenene kadar göbeği çatladı. Bunlar futbolda var." şeklinde konuştu.

"3-0 mucize değil"

3-0'lık galibiyetin mucize olmadığını söyleyen tecrübeli yorumcu, "Çok fazla çılgınlık yapmadan, modern futbolun normlarına oynadığımızda çok başarılı olabilecek bir takımımız ve çok iyi bir teknik direktörümüz var. Ayağımız yerde olduğu sürece iyi takımız. Bizim 3-0 kazanmamız mucize değil." ifadelerini kullandı.

Çok kötü bir futbol ülkesi olmadıklarını söyleyen Dilmen, "Biz dünyanın en iyi takımı değiliz. Ancak biz anlatıldığı kadar yerlerde olan bir futbol ülkesi ve oyuncu grubu değiliz. Çek Cumhuriyeti kırılgan bir takım değil. Hollanda'nın kırılgan yapısı ise bizim avantajımız oldu." şeklinde konuştu.

"Terim işine gücüne baksın"

Fatih Terim'den tek isteğinin kendi işine odaklanması olduğunu söyleyen başarılı yorumcu, "Ülkemze bir güven, rakiplerimize güvensizlik getiren bir sonuç aldık. Geleceğimiz açısından çok değerli bir galibiyet. Çek maçını çantada keklik görmeyelim. Kimse kimseye ben garantiledim diyerek maç bırakmaz. Hollanda'nın konsantrasyonu bize göre düşük gözüküyor. Fatih Hoca'dan tek ricam sadece maçın analizini yapıp, baksın işine gücüne." diyerek sözlerini noktaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler