Dinlemelere 'derbi' bahanesi

3 Temmuz sonrası F.Bahçe'nin önemli isimleri ile gazetecileri takip etmişler ancak “suç” yaratamamışlar.

Yayınlanma: 20.12.2014 - 09:17
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de 3 Temmuz süreci çerçevesinde dinlenenlerin listesi 2.5 yıl sonra ortaya çıktı. 12 Mayıs 2012 tarihinde oynanan F.Bahçe-G.Saray maçının ardından çıkan olaylar bahane edilerek, F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesi hukukçuYasemin Merçil, başta olmak üzere geçen yıl yaşamını yitiren kulüp müdürü Serkan Acar, F.Bahçe Derneği Başkanı Avukat İlyas Bulcay gibi isimlerle birlikte toplam 26 kişi hakkında gizli rapor tutulup dinleme ve teknik takip kararı verilmiş. Rapora, gazeteci yazar Mustafa Hoş’un da ismi eklenmiş.

F.Bahçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu dinleme ve takip kararına gerekçe olarak da “Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıklara destek olmak, taraftarın kulübü desteklemesi gibi sportif herhangi bir amaç ile bağdaşmayan, örtülü provokatif girişimlerde bulunmak gösterilmiş. Dinleme kararını aldıran polis, hakim ve savcıların çoğu bugün ‘paralel yapı’nın üyesi olmaktan suçlanıyor.

Teknik takibe uğradığını 2.5 yıl sonra öğrenen gazeteci Mustafa Hoş, uğradığı haksızlığa büyük tepki gösterdi ve “Teknik araçla takip edilip her anım kayda alınmış. İşlediğim varsayılan suçlar 12 mayıs F.Bahçe-G.Saray maçı sonrası çıkan olayları kışkırtma. Çağlayan ve Silivri’de yaralamalı olayları organize etmek. Suçlar menfaat karşılığı örgütsel faaliyet yürütme ve illegal bağlantılarla sportif olmayan işler yapmak falan diye devam ediyor. Mahkeme kararı ile iki yıldır izleniyorum, takip ediliyorum ama hakkımda hiç bir işlem yapılmıyor. Sadece arşivleniyor. Hakkımda teknik takim izleme kararı veren isimler kim ona da bakalım.

Ahmet Davulcu: Cemaat operasyonunda 2014’de görevden alındı.

Hüseyin Kaplan: Balyoz davası savcısı.

Vedat Dalda: İlker Başbuğ’un tutuklama kararını veren hakim.

Nazmi Ardıç: Cemaat operasyonunda görevden alındı.

Ben gazeteceyim. Hiçbir kirli savaşın malzemesi olmayacak kadar aklım da var vicdanım da” dedi.

Raporda dinlenen ve teknik takibe alınan diğer isimler şöyle: Ayhan Bak, Sefa Kalya, Ercan Turabi Demir, İbrahim Gümüştekin, Murat Akıncı, Yücel Aslan, Cem Gölbaşı, Mehti özmen, Soner Yeğiner, Metin Çakmak, Mehmet Alakuş, Ali Bozan, Bülent Ataş, Serdal Kılıç, Faruk Durbarış, İlyas Kargı, Korkmaz Cin, Ramazan Rüştü Çetinkaya, Alaattin Alper Üstek, Alpaslan Özçelik, Tolga Karataş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler