Diren Hevsel

Dicle Nehri üzerinde 3 adet HES barajının kurulacak olması, Dicle Üniversitesi’nin 10 bin ağacı kesmesi, kent merkezindeki Atatürk Stadyumu’nun yerinin TOKİ tarafından yapılaşmaya açılmasının ardından son olarak binlerce yıllık Hevsel Bahçeleri’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut rezerv alanı ilan edilmesi Diyarbakır’ı ayağa kaldırdı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 23:17
Abone Ol google-news

 BDP ve DTK’nin desteğiyle Dicle Üniversitesi öğrencilerinin Hevsel Bahçeleri’nde başlattığı nöbet sürüyor. Sivil toplum örgütleri de dün gençlere destek ziyaretinde bulundu. Çadır kuran, gece boyunca da yaktıkları ateş etrafında zaman zaman yöreye özgü şarkı ve türkülerle halay çeken öğrencileri polis de uzaktan gözlemliyor. 1 Mart’tan bu yana eylemlerini sürdüren öğrenciler, “Hevsel’i kimseye peşkeş çektirmeyiz” dedi. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt de dün gençleri ziyaret ederek eylemlerine destek verdi. Aydoğan ve Zümrüt gençlerle sohbet edip halay çekti. Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri de gençlerle birlikte nöbet eylemi başlattı.

Akrepler izledi

Dicle Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri de eğitim fakültesi önünden Hevsel Bahçeleri’ne yürüyüş düzenledi. “Gezi’den Hevsel’e direniş sürüyor”, “Hevsel’e uzanan eller kırılsın” sloganları atan öğrenciler, “Allah ağaç kesenin evine ateş düşürsün”, “Kestiğiniz ağaçlar cehennemde odununuz olacak” yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş yapan gençleri çok sayıda polis Akrep tipi zırhlı araçlarla takip etti. İHD Diyarbakır Şubesi’nden bir heyet eylem alanına
giderek gençleri ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler