Dj kabini çift katlı bir otobüsün direksiyonu!

Nadir Duman'ı pek çok yerden tanıyabilirsiniz. Organizasyon ve prodüksyion işlerinde her taşın altında o vardır. Duman, sanatçı rehberliğinden, kulis ve sahne amirliğine, festival yöneticiline kadar sahada her işi yaptı. Ama son dönemlerde onu dinlemek için mekanlara gidiyor insanlar. Çünkü şimdi Dj kabinine geçti.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 09:59
Abone Ol google-news

-Nadir Duman'ı farklı tanıdık. Dev konserlerin vazgeçilmez organizatör ve prodüksiyon yöneticilerinden, her taşın altından çıkıyordu. Peki sonra neler oldu, nasıl Dj kabinine geçtiniz?

Aslında konserler ve organizasyonlardan önce dj'likle başladı hikayem. Yıl 1993'tü, Türkiye'de ilk özel radyolar kurulduğu yıllar. Sonrasında hem radyo hem yazlık kulüplerde dj'lik yapmıştım. Konser organizasyonları da o dönemde başlamıştı. Evet, uzun bir süre çalmadım. Bundan iki yıl önce özellikle hafta sonları çalmaya yeniden başlamıştım. Bu yaz da çalıştığım şirketin Türkiye şubesi kapanınca bir hayli boş zamanım oldu, ben de gelen tekliklere kayıtsız kalamadım.

- “Tektekçi” ile anılıyor adınız bir yandan. Peki, nasıldır Nadir Duman'ın playlisti?

Tektekçi ilk açıldığı zamandan beri çaldığım mekanlardan biri. Özellikle hafta sonları bir hayli kalabalık oluyoruz. Playlistim çaldığım mekan ve güne göre değişebiliyor. Belli bir tarza ve kalıba takılmıyorum. Michael Jackson'da var Rihanna'da, Placebo'da var David Gueatta'da... Buna party dj'ligi de diyebiliriz. Amaç ve sonuç gelen herkesin olabildiğince eğlenmesi. Tektekçi Beyoğlu ve Bebek dışında çaldığım mekanlar arasında Çarşamba geceleri Fosil Karaköy, perşembe geceleri Yan Gastrobar, cumaları ise yeniden açılan Sefahathane'de #goldfriday geceleri var.

-Bu işi yaşayarak öğrenenlerdensiniz, nasıl bir süreç, sizin vazgeçilmezleriniz neler?

Müziği sevmek işin başı. Sonrası da kendiliğinden geliyor zaten. Özelikle çıkan yeni müzikleri takip ediyorum. Günümüzde bu artık çok rahat. Bir sürü site var. Dünyayla aynı anda her şeyi online takip edebiliyorsunuz.

-“Dj kabini” dediğimiz yerin farklı ruhu var mı, nedir oradaki hikaye?

Dj kabini'nin ben büyük iki katlı bir otobüsün direksiyonuna benzetiyorum. Otobüsün içi tıklım tıklım ve sen direksiyonun başındasın. Hep beraber güzel bir yolculuk yaşıyorsun. O kadar yolcu varken elbette dikkatli kullanmak gerekiyor! Bir de şu var. Mutsuz bir gününde veya hasta da olsan o an insanları eğlendirmen gerekiyor. Bu durumda birkaç saatliğine özel hayatınla ilgili deyim yerindeyse kontağı kapatman gerekiyor tabii kapat kapatabilirsen...

-Sahadan sahneye geçmek nasıl bir tecrübe?

Gerçek işimde bugüne kadar neredeyse her şeyi yaptım. Kulis amirliğinden, sahne amirliğine, sanatçı rehberliğinden, festival yöneticiliğine kadar olabilecek her noktada tecrübem oldu. İşin tüm detaylarını ve risklerini bildiğim için sahne tarafında olmak çok daha keyfili.

-Bunca iş yaptınız. Bir sonrakine dümeni bambaşka bir uğraşa kırmanız da mümkün. Ne dersiniz?

Evet mümkün neden olmasın! Özellikle gastronomiye çok ilgim var. Bu konuda eğitim alıp bir şeyler yapabilirim. Tabii kısa bir süre daha dj'lik konusuna devam edip sonra yeni ufuklara yelken açabilirim.

-Bu arada söylemeden geçmemek gerekli Van'daki deprem felaketinin ardın çok hızlı refleks gösterip Van için Rock'ı organize edenlerin başında geliyordunuz. Bu çok önemli bir oluşumdu. Okul da bu yıl başında açıldı.

“Van için Rock” organizasyonu emeği geçen herkes açısından unutulmaz bir yardım konseri oldu. Depremin olduğu gün karar verilip 40 grup ve sanatçının katılımıyla gerçekleşti, belki de bu alanda tek örnek. Toplanan parayla kalıcı bir yardım yapılmasına karar verildi. Gürpınar ilçesi'nin Üçgen köyündeki okulumuz bu yıl faaliyete girdi. Yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz tekrar tekrar deneyimlemiş olduk. Maalesef aradan iki yıl geçmesine rağmen Bölge'de hala çok ciddi eksikler ve kapanmayan yaralar var. Hala çadırda yaşıyor aileler, hatta sokakta kalmaya mahkum ediliyorlar. Umuyorum ki bir an önce oradaki hayat normale döner.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon