Dolu dolu çantalar da ağırlığı artırdı

Rumeli Feneri açıklarında meydana gelen tekne faciası soruşturmasında gözaltına alınan 2 şüpheli, "İnsan ticareti" ve "Bilinçli taksirle adam öldürme" suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Yayınlanma: 06.11.2014 - 00:14
Abone Ol google-news

İstanbul’da Rumeli Feneri açıklarında Afgan göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu kaybolan 13 kişinin arama çalışmalarına dün de devam edildi. Tekne faciasında ölen 24 kişiden 10’unun çocuk, 10’unun erkek, 4’ünün de kadın olduğu belirtildi. Batan tekneyle ilgisi olan kişi ya da kişilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, polis ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı. “İnsan kaçakçılığı” ve “bilinçli taksirle öldürme” suçunu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 1 kişinin de aranmasına devam edildiği belirtildi. Polisin de 6 kazazedenin ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Yapılan ilk incelemede, 15 kişilik tekneye 40’ı aşkın kişinin bindirildiği, bu kişilerin yanlarında getirdikleri erzak ve giyecek dolu çantaların da ağırlığı artırdığı tespit edildi.

 

İlk ihbar boş çıkmış

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de geç müdahale edildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi. Açıklamada 3 Kasım günü saat 02.51’de Sahil Güvenlik’ten Riva açıklarında bir mülteci teknesinin battığı ihbarı alınması üzerine olay yerine gidildiği ancak herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine tahlisiye botunun geri döndüğü belirtildi.

Sabah 07.55’te Rumeli Feneri’nin 3 mil açıklarında denizde insanlar bulunduğuna dair bölgedeki balıkçılardan gelen yeni bir ihbar üzerine, tahlisiye botlarının olay mahalline sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlandığı kaydedildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına 24 saat kesintisiz olarak devam edildiği açıklandı.

Öte yandan, medyada yer alan bazı haberlerde “tekne sahibi” olarak adı geçen T.Y’nin, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak, hakkında çıkan haberleri yalanladığı ve savcılığın çağırması durumunda ifade vermeye hazır olduğunu bildirdiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler