Dündar ve Gül'ün duruşmasına iki gün kala şüpheli değişim
Can Dündar ve Erdem Gül davasının savcısı duruşmaya iki gün kala değişti...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılanacağı davanın ilk duruşmasına 2 gün kala, davaya çıkacak olan duruşma savcısını değiştirdi. Başsavcılık, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda soruşturma savcısı olarak çalışan savcı Evliya Çalışkan’ı 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne duruşma savcısı olarak atadı.
Çalışkan, daha önce Konya Selçuk, Bursa ve Denizli’de görev yapmıştı. Çalışkan geçen yıl HSYK kararnamesi ile Denizli’den İstanbul’a tayin edilmişti. Çalışkan’ın Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda soruşturma savcısı olarak görev yaparken Dündar ve Gül davasının başlamasına 2 gün kala 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma savcısı olarak görevlendirilmesi “alışıldık olmayan, sürpriz olarak nitelendirildi.
Çalışkan’ın yanı sıra 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne daha önce atanan ikinci heyetle birlikte duruşmalara çıkan savcı da değiştirildi. Başsavcılık Lütfi Karabacak’ı da ikinci heyetin duruşma savcısı olarak görevlendirdi.
En Çok Okunan Haberler
-
Marmara Denizi'nde korkutan deprem!
-
Kabataş gelini neden boşandı?
-
5.1'lik depremin bilançosu...
-
Memur ve emeklilerin maaş zammı ne kadar olacak?
-
MAK Araştırma'dan İstanbul anketi!
-
Ünlü oyuncu hastaneye kaldırıldı
-
Gram altın tüm zamanların zirvesinde!
-
TÜİK ve ENAG enflasyon verilerini açıkladı
-
Kızım
-
Naci Görür'den ilk açıklama!