Erbil'e 40 kilometrede sıcak çatışma

Irak'ın kuzeyinde peşmerge ile IŞİD arasındaki çatışma devam ediyor. IŞİD ile peşmergenin Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e 40 kilometrelik bir mesafede çatıştığı belirtildi.

Yayınlanma: 06.08.2014 - 14:14
Abone Ol google-news

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı (IKBY) peşmerge güçleri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasında çıkan çatışmada, 8 kişinin yaşamını yitirdi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. Musul'un bazı bölgelerinde zaman zaman peşmerge güçleri ile IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENİYOR

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD'in saldırıları üzerine Erbil'e 55 kilometre uzaklıktaki Mahmur'un Güver nahiyesinde çatışma başladı. Çatışmalarda iki IŞİD militanı öldü.

Peşmergeler, IŞİD saldırılarına karşı sınırdaki hendekleri uzatma çalışması başlattı. Kuşafi köyünden Dare Bızmar köyüne ve Erbil'in batısına düşen Sergira sınırına kadar 45 kilometre uzunluğunda yeni bir hendek kazılıyor. Hendeğin kazıldığı Sergira bölgesi, Erbil'den 60 kilometre uzaklıkta.

MÜLTECİ KAMPINA SIZAN IŞİD MİLİTANLARI YAKALANDI

Bölgesel Kürt yönetiminin başkenti Erbil'e bağlı Habat İlçesi Asayiş güçlerinin de dün gece Erbil- Musul karayolu üzerinde bulunan ve IŞİD saldırılarından kaçan mültecilerin yerleştirildiği Hazır mülteci kampına operasyon yaptı. Alınan istihbarat üzerine yapılan operasyonda mültecilerin arasına sızmış bir grup IŞİD militanı gözaltına alındı. Sığınmacı olarak kamufle edilip kampa sokulan IŞİD militanlarının Irak'taki Kürdistan bölgesine sızmak için hazırlık yaparken yakalandıkları belirtildi.

 

IŞİD, Bağdat'ı Saddam'ın tünelleriyle işgal edecekti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler