Trump çark etti, ikna edemedi

Rusya Devlet Başknı Vladimir Putin'le görüşmesine ilişkin yorumları nedeniyle ülkesinde hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi kanattan yoğun eleştiri alan ABD Başkanı Donald Trump, Helsinki zirvesinde yaptığı açıklamalardan çark etti

Yayınlanma: 19.07.2018 - 10:19
Trump çark etti, ikna edemedi
Abone Ol google-news

Ülkesinin istihbarat servislerini harcamak pahasına, "Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale etmesi için bir neden göremiyorum" yorumuyla tepki çeken Trump, önceki gün yaptığı basın açıklamasında, "Cümleyi şöyle sarf etmiş olmam gerekirdi: Rusya’nın seçimlere müdahale ‘etmesi’ için değil, ‘etmemesi’ için neden göremiyorum. Dolayısıyla bu düzeltmeyi yapıp böyle söyledim varsayın" diye konuştu.

Kağıttan okudu

Trump ayrıca, "ABD istihbarat servislerine inancının ve desteğinin tam olduğunu, istihbarat servislerinin Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine dair vardığı sonucu da kabul ettiğini, ancak tüm bunların seçimlerin sonucunu değiştirmediğini" söyledi. ABD Başkanı'nın bu sözleri kağıttan okuması da dikkat çekti.

Ancak Helsinki zirvesi boyunca "jeopolitik rakibine dost ve müttefik ülke muamelesi yaptığı" eleştirilerinin merkezindeki Trump, yaptığı son açıklamasında ikna edici bulunmadı. Zira ABD Başkanı, pazartesi günü Helsinki'de Putin'le yaptığı basın açıklamasının ardından Fox News'a verdiği demeçte de, "Putin'in iddiaları reddettiğini ve kendisinin bunu çok inandırıcı bulduğunu" sözleriyle aynı görüşü tekrarlamıştı.

'Pasif Trump'

ABD Senatosu Azınlık Lideri Demokrat Charles Schumer de Trump'ın bu çelişkili tavrına dikkat çekerek, "Eğer Başkan Putin'e yanıldığını, bizim ve istihbarat servisimizin haklı olduğunu yüz yüzeyken söyleyemiyorsa daha kötü. Bu pasiflik ve zayıflığın bir başka göstergesi" diye konuştu.

ABD'deki 2016 seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği sonucuna varan Amerikan istihbaratı, devlet onaylı kampanyalarla Demokrat aday Hillary Clinton’ın siber saldırılar ve sosyal medyadaki sahte haberlerle itibarsızlaştırıldığını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler