Esad: Beyaz Miğferler diğer teröristler gibi imha edilecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, silahlarını bırakmayı reddedip aftan yararlanmak istemeyen 'Beyaz Miğferler' mensuplarının diğer tüm teröristler gibi imha edileceğini belirtti.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 20:56
Esad: Beyaz Miğferler diğer teröristler gibi imha edilecek
Abone Ol google-news

Rus basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Esad, “Beyaz Miğferler’in akıbeti, herhangi bir teröristinkiyle aynı olacak. Önlerinde iki yol var, ya son 4-5 yıldır uygulandığı şekilde silah bırakıp aftan yararlanacaklar, ya da diğer teröristler gibi imha edilecekler” diye konuştu.

‘BEYAZ MİĞFERLER EL KAİDE VE EL NUSRA’NIN MASKESİ’

Esad, Beyaz Miğferleri örgütünü, El Kaide ve Fetih el Şam (eski adıyla el Nusra Cephesi) örgütlerinin maskesi olduğunu söyledi.

Suriye lideri, “Beyaz Miğferler diye bir örgüt yok. Bu sadece bir maske. El Nusra’nın maskesi. Suriye’den kaçtılar, aslında kaçmadılar, İsrail, Ürdün ve ‘insani’ Batı ülkeleri tarafından tahliye edildiler ve şimdi internette, aynı örgüt üyelerinin ellerinde kılıçlarla öldürülen Suriyeli askerlerin cesetlerinin üzerinde nasıl bayram ettiklerini gösteren video ve fotoğraflar mevcut. Tüm bu görüntüler var. Bu nedenle, onların insani bir örgüt değil de El Kaide’nin bir maskesi olduğuna dair daha nasıl bir kanıt olsun?” ifadelerini kullandı.

'MOSKOVA İLE SIĞINMACILARIN SURİYE’YE DÖNMESİ İLE İLGİLİ İŞBİRLİĞİNİ GÖRÜŞÜYORUZ'

Esad, Rusya ve Suriye’nin sığınmacıların Suriye’ye dönüş sürecine maksimum işbirliği yapma imkânlarını görüştüklerini söyledi.

Esad, “Hükümetimiz altyapıyı yeniden inşa etmek için elinden geleni yapıyor, fakat bu yeterli değil. Ekonominin, iş yerlerinin yenilenmesi, okulların ve ilk sırada sığınmacıların oturacak yerleri olması için evlerin inşa edilmesi gibi konuları düşünmek lazım. Rusya ve Suriye hükümetleri arasındaki görüşmenin en önemli konusu da, sığınmacıların Suriye’ye dönüş sürecine dair maksimum işbirliğinin nasıl sağlanacağı” ifadelerini kullandı.

'ÖNCEDEN SURİYE’DE İŞ KURAN SIĞINMACILAR GERİ DÖNMELİ'

Suriye lideri Esad, savaştan önce kendi işini kurmuş olan Suriyeli sığınmacılara ülkelerine dönmeleri çağrısında bulundu.

Esad, “Her Suriyelinin, özellikle de 2016’nın sonunda Halep’teki terörizmin üstesinden gelindikten sonra Suriye’ye dönmesini isteriz. Şimdi teröristleri daha aktif bir şekilde takip ediyoruz, Suriye topraklarının büyük bir kısmı onlardan arındırılmış durumda. Bu nedenle, burada önceden kendi işleri olan sığınmacıları ve özellikle Suriyelileri geri çağırıyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler