Pentagon: Çin, ABD'ye saldırmak için pilot eğitiyor

Pentagon tarafından hazırlanan bir raporda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin, pilotları 'büyük olasılıkla' ABD'ye saldırmak için eğittiği iddia edildi.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 10:01
Abone Ol google-news

Pentagon'un hazırladığı yeni bir raporda, Çin'in "büyük olasılıkla" pilotlarını ABD'yi hedef alan görevler için eğittiği ifade edildi. Raporda Çin'in ayrıca uzun menzilli bombardıman filosunu aktif olarak geliştirdiği bilgisine yer verildi. 

Çin'in askeri faaliyetleri ve ülkedeki askeri gelişmeleri konu alan"Çin Halk Cumhuriyeti'ne İlişkin Askeri ve Güvenlik Gelişmeleri Yıllık Raporu", ABD Kongresi için her yıl hazırlanan bir hükümet raporudur. Bu yılki raporda, Çin'in uzun menzilli bombardıman uçaklarını nükleer silah taşımak için geliştirdiği ve Çin Hava Kuvvetleri'nin "nükleer bir misyon" için çalıştığı ifade ediliyor. 

Pentagon raporunda "Son üç yılda Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bombardıman uçağı filosunu hızla genişletti, kritik denizcilik alanlarında tecrübe kazandı ve ABD ile müttefik hedeflere karşı görevler için eğitim verdi." ifadesi yer aldı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler