Meksika'daki kayıp Türk konsolosluk görevlisi hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliğinde çalışan ve kayıp olduğu iddia edilen personelin bir süredir işe gelmediğini ancak söz konusu kişinin ailesiyle temas kurduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 11:56
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Meksiko Büyükelçisi Tahsin Timur Söylemez'in ikinci sekreteri olan 29 yaşındaki Türk vatandaşı kadından temmuz ayının başından beri haber alınamıyordu. Kendisinden haber alınamayan konsolosluk çalışanı hakkında basın mensuplarına bilgi veren Türk yetkililer, söz konusu kişinin kendi isteğiyle bulunduğu yeri, Büyükelçilik yetkililerine bildirmediğini belirtti.

Yetkili, başından beri konunun çok titiz bir şekilde izlendiğini ve Meksika makamlarıyla yakın iş birliği halinde olunduğunu ifade etti ve "hiçbir aşamada telaş edilmesini gerektiren bir durum olmadığını" anlattı. Bir süre kendisinden haber alınamayan ikinci katibi bayramda ailesine kavuşturmayı hedefleyen Türk yetkililer, Meksika makamlarına verdikleri güçlü destek ve gösterdikleri yakın iş birliği için teşekkür etti.

2 TEMMUZ'DAN BERİ NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Savcılığın açıklamasında "Türk vatandaşı olan 29 yaşındaki kadının kaybolmasının bildirilmesi ile ilgili özel soruşturma başlatıldı. Kadının nerede olduğu 2 Temmuz'dan beri bilinmiyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Meksika basınına, daha önce Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliğinde görevli personel, 29 yaşındaki Türk vatandaşının kaybolduğu iddiaları yansımıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler