Vietnam’dan McCain’e beklenmedik taziye mesajı

ABD’nin Vietnam işgali sırasında Vietnam’da askeri pilot olarak görev yapan ABD’li Senatör John McCain’in ölüm haberinin ardından Vietnam’dan övgü dolu taziye mesajı geldi.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 19:41
Abone Ol google-news

ABD’li Senatör John McCain’in ölümünün ardından taziye mesajı yayınlayanlara, Vietnam'ın da katılması şaşkınlık yarattı. Vietnam hükümetinin John McCain’in ölümünün ardından yayınladığı taziye mesajında, McCain’den "kendi kuşağı için bir sembol" diye bahsedilirken, Vietnam ile ABD arasındaki ilişkileri geliştirdiği için ABD'li senatöre teşekkür edildi.

'Savaşın yaralarını saran'

Vietnam Dışişleri Bakanı Pham Binh Minh, Hanoi'deki ABD Büyükelçiliği'ndeki taziye defterine yazdığı yazıda, McCain'in "savaş yaralarını önemli ölçüde iyileştirme ve normalleşmeyle birlikte kapsamlı Vietnam-ABD ortaklığını sağlama ve destekleme konusunda başı çeken" kişi olduğu yorumunu yaptı.

Minh ayrıca, "Hem Vietnam hükümeti hem de halkı için Senatör McCain, senatörlerin ve Vietnam savaşının gazilerinin sembolüydü." ifadelerini kullandı.

Vietnam savaşında esir düşmüştü

McCain, Vietnam savaşı sırasında ABD hava kuvvetlerinde pilot görevindeydi. 1967’de Hanoi kentine bir bombardıman düzenlerken uçağı Vietnamlı direnişçiler tarafından düşürülmüş ve canlı kurtulan McCain esir alınmıştı. Vietnam hükümetinin zamanında işgal kuvvetlerinin de parçası olan McCain’e bu kadar sempatik yaklaşması şaşkınlığa ve tepkilere yol açtı.

<haber-yatay:1065299,1064674>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler