‘Büyük senaryo hazırlığımız yok’

Suriye rejiminin İdlib’e yönelik operasyonu beklenirken Türkiye; Türk Kızılayı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD koordinasyonunda bölgeye insani yardım taşıyor.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

Yardım organizasyonunun sorumlularından Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi, yaptıkları yardımların detaylarını paylaştı, olası göç dalgası için “300 bin, 500 bin rakamları çıktı. Biz böyle bir göçü beklemiyoruz. Büyük senaryo hazırlığımız yok” dedi.
Selvi, Suriye rejiminin İdlib’e yönelik olası operasyonu ve muhtemel göç dalgası karşısında Türkiye’nin bölgedeki çalışmalarını aktardı. Türkiye’nin bölgeye yardımlarının sürdüğünü dile getiren Selvi, “Azez’de ve İdlib’in iki noktasında ‘sevgi mağazası’ dediğimiz, kıyafet dağıtım noktası var. Türkiye’de marka olmuş değişik firmalar bize bağış yapıyorlar. Sınır ötesinde önemli bir açığı gideriyoruz” dedi. Bölgeye ek çadırların da gönderildiği bilgisini veren Selvi, “Sınır içinde ve sınır ötesinde depolarımız var. Gıda takviyesi yaptık. Çadır ve gıda takviyesi stoklarını yeniliyoruz. Bağışçı ağımıza çağrı yapacağız” dedi. Olası göç dalgası ile ilgili olarak 300 bin - 500 bin gibi rakamların dile getirildiğini anımsatan Selvi, “Biz böyle bir göçü beklemiyoruz. Büyük bir senaryo hazırlığımız yok. Bunu kesinlikle istemiyoruz. Uluslararası sivil toplum örgütleri de böyle bir dramın yaşanmaması için çağrı yapıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler