BM, Gazze’den çekiliyor

UNRWA, Gazze’de çalışan yabancı uyruklu personelinin bir kısmını geçici olarak çektiğini duyurdu.

Yayınlanma: 02.10.2018 - 22:19
Abone Ol google-news

ABD’de Donald Trump yönetiminin, “Filistin-İsrail arasında kapsamlı bir barış anlaşmasının önündeki en büyük engel olarak görmesi” nedeniyle mali yardımları tamamen durdurduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Gazze’de çalışan yabancı uyruklu personelinin bir kısmını geçici olarak çektiğini duyurdu.

Bütçe kesintisi
Kuruluşun Gazze’deki faaliyetlerinin ve operasyon direktörünün kalmaya devam edeceği kaydedilirken bölgedeki kaynaklar yabancı uyruklu 19 personelden 13’ünün ayrıldığını belirtti. Kararın, yaşanan mali sıkıntılardan ve bunun yarattığı güvenlik sorunundan kaynaklandığı belirtiliyor. Bütçe kesintileri nedeniyle UNRWA bünyesinde çalışan birçok Filistinlinin işine ya son verilmiş ya da tam zamanlıdan yarı zamanlıya dönüştürülmüştü.
Kuruluşun tarihsel olarak en büyük destekçisi olan ABD, Ortadoğu barışı kapsamında yakın zamanda açıklayacağını iddia ettiği tartışmaların merkezindeki “Yüzyılın Anlaşması” öncesinde, mültecilik statüsünü kalıcılaştırdığı gerekçesiyle UNRWA’ya her yıl yaptığı 350 milyon dolarlık yardımı kestiğini açıklamıştı.

‘Cesur kız’ Tamimi Tunus’ta

Evinin bahçesine giren İsrail askerlerine tokat attığı gerekçesiyle 8 ay tutuklu kalan, Filistin direnişinin simgelerinden 16 yaşındaki Ahed Tamimi, Tunus Cumhurbaşkanı Beci Kaid Essebsi’nin davetlisi olarak başkent Tunus’a gitti. İsrail’in, Tunus’taki Filistin Merkezi’ne 1 Ekim 1985’te gerçekleştirdiği hava saldırısında yaşamını yitiren 68 kişinin anma etkinliğine katılan Tamimi’ye ailesi de eşlik eti. Genç aktivist, Cumhurbaşkanı Essebsi’nin yanı sıra, Tunus Genel İşçi Sendikası temsilcileriyle de görüştü.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler