'Bir yıl önce öldürüldü' iddiası

Suriye'de Esad yönetiminin politika ve medya danışmanı Buseyna Şaban, Amerikalı gazeteci James Foley'nin infaz görüntülerinin geçen seneye ait olduğunu iddia etti. Söz konusu tarihte IŞİD adıyla bir örgütün Dünya kamuoyunda duyulmaması da açıklama sonrasında dikkat çeken ayrıntı olarak kayıtlara geçti.

Yayınlanma: 26.08.2014 - 14:16
Abone Ol google-news

The Telegraph gazetesinin haberinde, Suriye rejiminin politika ve medya danışmanı Şaban'ın İngiliz yayın kurumu BBC'nin radyosuna yaptığı açıklamalarda, Amerikalı gazeteci James Foley'nin İngiliz aksanlı bir militan tarafından öldürülmesine ait görüntülerin geçen yıla ait olduğunu öne sürdüğü belirtildi.

Şaban'ın, "James Foley şimdi değil geçen yıl öldürüldü. Sadece görüntüleri şimdi yayınladılar. Birleşmiş Milletler'in, Foley'nin bir yıl önce öldürüldüğüyle ilgili bilgisi var" dediği kaydedildi.

Amerikalı gazeteci Foley'nin GlobalPost kuruluşundan patronu Phil Balboni ise Suriye rejiminin iddialarını kesin bir dille yalanlayarak "Bu tamamen yanlış bir iddia. Elimizdeki birçok dikkate değer değiştirilemeyecek kanıtla çelişiyor" ifadesini kullandı.

Balboni, James Foley ile geçen aya kadar esir tutulan görgü tanıklarının ifadeleri olduğunu hatırlattı.

Times gazetesi de Amerikalı gazeteci James Foley'nin İŞİD militanı tarafından kafası kesilerek öldürülmesine ilişkin 4 dakika 40 saniyelik görüntünün bir kısmının kurmaca olabileceğini ileri sürmüştü.

Times, İngiliz uzmanlar tarafından incelenen görüntülerdeki gözleri ve elleri haricinde bütün vücudu kapalı olan İŞİD militanının Amerikalı gazeteciyi kamera önünde değil, daha sonra öldürmüş olabileceğini iddia etmişti.

Foley'nin öldürüldüğüne dair herhangi bir şüphe olmadığını belirten gazete, çekim sonrası tekniklerinin yoğun bir biçimde kullanıldığı görüntülerde aynı zamanda çok fazla ışık olduğuna işaret edilmişti.

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Peter Westmacott da hafta sonu CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, görüntüdeki IŞİD militanının "kimliğini belirlemeye çok yakınız" demişti.

IŞİD, ABD’li gazetecinin başını kesti - VİDEO

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler