Bu köyün tamamı sapık!

Florida’nın güneyindeki Everglades’te yer alan ‘Mucize Köyü’ 2009 yılında cinsel suçlar nedeniyle eyalet sınırları içinde ev bulamayan kişiler için oluşturuldu. Fotoğrafçı Noah Rabinowitz, köyde 3 gün geçirerek günlük yaşamı fotoğrafladı.

Yayınlanma: 08.09.2014 - 09:11
Abone Ol google-news

Sakinlerinin bir kısmı elektronik kelepçeli olan 200 nüfuslu köy, ABD ’de cinsel suçlarla suçlananların oluşturduğu en büyük topluluk olarak biliniyor.
 
Bungalovlardan oluşan köy, aslında şekerkamışı tarlalarında çalışanlar için yapılmış. Ancak 2009’dan beri bu binalarda cinsel suçları nedeniyle ev bulamayanlar yaşıyor. Florida’da cinsel suçlar ve çocuk pornografisiyle suçlananlar, çocuklara 300 metreden fazla yaklaşmaları halinde cezaevine gönderiliyor. Kimi kent ve kasabalarda bu uzaklık 700-800 metreye kadar çıkıyor.
 
Köyü kuran kendisi de cinsel bir suçla suçlanan Evanjelik rahip Dick Witherow. 18 yaşındayken 14 yaşında bir kızı hamile bıraktığı için yargılanan rahip Witherow’un kurduğu köye kabul edilmenin ilk şarkı, ‘pişmanlık’ ve köyün günlük yaşamına koyu bir dindarlık hakim . Köyde kalmak için çok sayıda başvuru var, katılım onayı ise oylamayla ve sıkı bir elemeden sonra veriliyor. Köy sakinleri için cinsel arınma, öfke kontrolü ve psikolojik destek dersleri de veriliyor. (Daily Mail)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler