'Ukrayna’nın, Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğüne destek veriyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 25. Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Ukrayna ve Rusya arasındaki krize ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, 'Biz Ukrayna’nın egemenliğine ve Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğüne tam destek veriyoruz' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 18:55
Abone Ol google-news

İtalya’nın başkenti Milano’da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 25. Bakanlar Toplantısı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgesel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

'KIRIM DA DAHİL OLMAK ÜZERE...'

Bazı meselelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemlerde yaşanan Kerç krizini hatırlatarak, uluslararası yasalara saygı duyulması gerektiğini belirtti. Bölgedeki tansiyonun bir an önce düşmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Biz Ukrayna’nın egemenliğine ve Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğüne tam destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki bir diğer mesele olan Abhazya ve Güney Osetya sorununa değinen Çavuşoğlu, “Dağlık Karabağ, Abhazya ve Güney Osetya gibi yerlerdeki dondurulmuş ihtilafın çözülmesi gerekir. Bizim takip etmemiz gereken ilke ise uluslararası yasalar ve devletlerin toprak bütünlüğüne saygı duyma olmalıdır” dedi.

KIRIM KRİZİ

Rus ordusu, Şubat 2014'te nüfusunun çoğunluğu Ruslardan oluşan, Ukrayna'nın özerk bölgesi statüsündeki Kırım'a girdi. Aynı yıl Mart'ta yapılan referandum sonucu Kırım Rusya'ya bağlandı.

Ukrayna Hükümeti ise, silahların gölgesinde seçim yapılamayacağını söyleyerek referandumu gayrimeşru ilan etmişti. Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiğini söyleyen Kırım ile Rusya arasındaki kriz hala devam ediyor.

<haber-yatay:1151403,1156225,1152334,1140216>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler