Paris saldırılarının zanlısı gözaltında

Fransız polisi, başkent Paris'te iki ayrı noktada Liberation gazetesi ve Societe Generale bankasına yapılan saldırıların zanlısı olduğu şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 11:01
Abone Ol google-news

Zanlı Paris'in kuzey batısındaki bir otoparkta gözaltına alındı. Bu kişinin halktan birinin ihbarı üzerine yakalandığı söyleniyor. Bu kişinin güvenlik kameralarında görülen saldırgana çok benzediği söyleniyor.Saldırganın güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen fotoğrafı tüm gazetelerde yer almıştı. Yakalanan kişinin kimliği henüz açıklanmadı.Savcılık gözaltındaki kişinin sesinin zor çıktığını, muhtemelen bir "ilaç" almış olduğunu açıkladı. Zanlıya haklarının okunmasının ertelendiği ve sorgulanacak halde olmadığı da kaydedildi.

 Üst üste saldırılar

Şüpheli geçtiğimiz Cuma günü bir TV kanalını tehdit etmiş, Pazartesi günü de bir gazeteyke banka şubesine saldırmıştı. Düzenlenen saldırılarda Liberation gazetesinde çalışan bir fotoğrafçı ciddi şekilde yaralandı.Liberation gazetesi haberi, 'Silahını çıkardı ve iki el ateş etti' manşetiyle duyurdu. Gazete iç sayfalarında da 23 yaşındaki fotoğrafçının sırtından iki kez iri saçmalarla vurulduğu saldırının ayrıntılarına yer verdi.Gazete binasının resepsiyonunda çalışan görevliler, saldırganın silahını üçüncü kez ateşlemeye çalıştığını ancak silahın tutukluk yaptığını belirttiler ve bunun belki de ölümden kurtulmalarını sağladığını anlattılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler