Venezuela'da muhalif lider kendini devlet başkanı ilan etti

Venezuela'da muhalif lider Juan Guadio, kendini geçici Devlet Başkanı ilan ederek, yemin etti. ABD Başkanı Donald Trump, Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

Yayınlanma: 23.01.2019 - 21:01
Abone Ol google-news

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı kitlesel protesto gösterileri sürerken, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido kendisini geçici devlet başkanı ilan etti.

<haber-dikey:1210722,1199397>

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

Muhalefet lideri Guaido'nun ilanından önce ABD Başkanı Donald Trump’ın muhalefet lideri Guaido’yu devlet başkanı olarak tanıyacağı iddia edilmişti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Bugün Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela'nın ‘geçici devlet başkanı’ olarak resmen tanıyoruz, Venezuela halkı tarafından seçilen tek meşru hükümet kolu olan Ulusal Meclisi tanıyoruz. Nicolas Maduro’ya gayri meşru davrandığı ve bu nedenle devlet başkanlığı görevinden düştüğünü kabul ediyoruz. Venezuela halkı, Maduro ve rejimine karşı cesaretlerini dile getirdi. Yasaların özgürlüğünü ve geçerliliğini istedi” denildi. 

PROTESTOLAR SÜRÜYOR 

Venezuela'da sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun istifasını isteyen binlerce kişi muhalefetin çağrısıyla düzenlenen protesto gösterilerine katılıyor.

Başkent Caracas’ın El Paraiso semtindeki eylemde, Ulusal Muhafızların göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği bildirildi.

Venezuela’da Nicolas Maduro’nun devlet başkanlığı seçimlerini tekrar kazanıp yemin etmesinden sonra başlayan hükümet karşıtı protestolar alevlenmişti.

Maduro’yu “gayri meşru” ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guiado geçtiğimiz günlerde ülkede kitlesel protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

Venezuela'da Maduro yanlısı ve karşıtı göstericiler arasında Salı gecesi çıkan çatışmalarda en az dört kişi hayatını kaybetmişti. 

<haber-yatay:1199303,1194192,1188584,1201308>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler