Rusya soruşturmasında 'tehdit' krizi

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Kongre’de 7 Şubat’ta yapılacak oturuma katılmayacağını açıkladı. Cohen'in kararının ardından açıklama yapan Temsilciler Meclisi Gözetim Komisyonu Başkanı Elijah Cummings, Cohen'i oturumda hazır bulunacağını umduklarını söyledi.

Yayınlanma: 23.01.2019 - 22:16
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, 7 Şubat'ta Temsilciler Meclisi Gözetim Komisyonu'nda basına açık bir oturumda ifade vereceğini açıklamıştı.

Cohen'in avukatı Lanny Davis bugün yaptığı açıklamayla, Cohen'in Kongre’de 7 Şubat’ta yapılacak oturuma katılmayacağını ve ifadesini ileri bir tarihte vereceğini açıkladı.

Davis kararın, Cohen ailesinin Trump ve Trump'ın avukatı Rudy Giuliani tarafından tehdit edilmesi nedeniyle alındığını belirtti.

Cohen'in, uygun bir zamanda Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi'ne ifade vermeyi dört gözle beklediğini vurgulayan Davis, açıklamada "Şu anda Cohen'in, ailesini ve onların güvenliğini öncelik edindiği bir dönemdeyiz." ifadesine yer verdi.

Davis ayrıca, Cohen'in Özel Savcı Robert Mueller'in yürüttüğü Rusya soruşturmasına dahil olmasının da bu ertelemenin başka bir nedeni olduğunu belirtti.

KOMİSYONDAN AÇIKLAMA

Cohen'in erteleme kararı ardından açıklama yapan Temsilciler Meclisi Gözetim Komisyonu Başkanı Elijah Cummings, Cohen'i oturumda hazır bulunacağını umduklarını söyledi.

Cummings, Cohen'in güvenlik endişelerini anladıklarını fakat bunun hakikatlerin ortaya çıkmasına engel olmayacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler