BMGK Venezuela için toplandı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD ve müttefiklerini, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe yapmaya çalışmakla suçladı. Öte yandan Maduro’nun yardımcısı Delcy Rodrguez, ABD’nin Venezuela’dan petrol alımını durdurma ihtimaline yönelik, “Çin’in ihtiyacı olan tüm petrol Venezuela’da var. Venezuela dost ülkelerinin ihtiyaç duyduğu tüm petrolü karşılayacak” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 20:05
Abone Ol google-news

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD'nin talebi üzerine Venezuela'daki krizi görüşmek üzere toplandı.

<haber-dikey:1219025,1218930>

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, toplantıda yaptığı konuşmada, ABD'nin Venezuela'ya yönelik adımını eleştirerek, Washington'un, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'ya destek vermesinin ''darbe'' olduğunu söyledi.

Nebenzia, ''Eğer uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdit varsa, o da Venezuela'nın seçilmiş meşru Devlet Başkanı Maduro'yu devirmeye amaçlayan ABD ve müttefiklerinin utanmaz ve agresif eylemleridir." dedi.

BM Güvenlik Konseyinin daimi üyesi Çin ve geçici üyesi Güney Afrika'nın temsilcileri de ABD'yi eleştirerek, BMGK'nin bir ülkede rejim değişikliğine destek veren bir yer olmayacağını söyledi.

İngiltere, Fransa ve BMGK'nin geçici üyelerinden Almanya ve Belçika'nın temsilcileri ise Maduro'ya 8 gün içinde seçim çağrısı yapması, aksi halde Juan Guaido'yu tanıyacaklarını ifade etti.

MADURO'NUN YARDIMCISINDAN PETROL AÇIKLAMASI

ABD’nin Venezuela’ya ambargo uygulama aşamasına gelip, petrol alımını durduracağının konuşulduğu ortamda Nicolas Maduro’nun yardımcısı Delcy Rodrguez, “Çin’in ihtiyacı olan tüm petrol Venezuela’da var. Venezuela dost ülkelerinin ihtiyaç duyduğu tüm petrolü karşılayacak” ifadelerini kullandı.

ABD'DEN VENEZUALA'YA TARTIŞMALI İSİM

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, İran-kontra skandalı olarak bilinen olaydan hüküm giyen eski diplomat Elliott Abrams’ı Venezuela Özel Temsilcisi olarak atadı. Abrams, 1986’da eski başkan Ronald Reagan döneminde İran’a yasa dışı silah satışından elde edilen paranın Nikaragua’daki anti-komünist kontrgerillaya aktarılmasıyla ilgili İran-kontra skandalında suçlu bulunmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Elliott, Venezuela halkına ülkelerinde demokrasi ve refahı tam biçimde yeniden oluşturmaları için yardım etmeye yönelik misyonumuza önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler