Şempanzelerden müthiş firar! 'Merdiven' yapıp hayvanat bahçesinden kaçtılar!

Fırtınada devrilen bir ağacın dallarını duvara dayadılar, tırmanıp dışarı çıktılar... Kuzey İrlanda, Belfast hayvanat bahçesinden kaçıp ziyaretçilerin arasına karışan, sonra da geri dönen şempanzeleri konuşuyor.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 14:47
Abone Ol google-news

Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta bir hayvanat bahçesinde tutulan şempanzeler, ağaç dallarını merdiven olarak kullanarak bulundukları alanın dışına çıktı. Şempanzeler bir süre hayvanat bahçesi ziyaretçilerinin arasında dolandı; sonrasında tutuldukları alana geri döndü.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, şempanzelerin devrilen bir ağacın dallarını duvara dayayıp merdiven olarak kullanıyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, bazı şempanzeler bu şekilde çıktıkları duvarın tepesinde oturuyor, biri ise ilerideki yürüyüş yoluna kadar gidip ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Bu yetişkin şempanze, dört çocuklu bir aile ile de karşı karşıya kalıyor.

 

 

Şempanzenin karşı karşıya kaldığı ziyaretçilerden Chantal Baxter onu bir anda çalıların arasında görünce şoke olduğunu anlattı. Danielle Monaghan ise başta çocuklarına saldırmasından korktuğunu söylese de, sonrasında hayvanın saldırgan olmadığını anlamalarıyla beraber ‘inanılmaz bir deneyim yaşadıklarını’ söyledi.

Hayvanat bahçesi müdürü Alyn Cairns ise güvenlikle ilgili eleştirilere yanıtında, hayvanları doğal ortamlarında tutmak için ağaçlar bulundurduklarını ancak bu durumu gözden geçireceklerini söyledi. Cairns, “Şempanzeler akıllı primatlar ve tutuldukları yerden çıkmamaları gerektiğini biliyorlar, dolayısıyla kendi kendilerine geri döndüler” dedi.

 

Aynı hayvanat bahçesinde geçen ay da Amber isimli bir kırmızı panda kaçmıştı. Panda, bir evin bahçesinde bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler