İngiltere'de virüs paniği

İngiliz vatandaşı bir işadamının iş gezisi için gittiği Makedonya'da Ebola şüphesiyle ölmesi ölümcül virüsün İngiltere'ye ulaşmış olabileceği korkusu yarattı.

Yayınlanma: 10.10.2014 - 09:00
Abone Ol google-news
İngiltere basını, Makedon yetkililerin kimliği açıklanmayn 56 yaşındaki İngiliz işadamının yüksek ateş, kusma, iç kanama şikayeti ile hastaneye kaldırıldığı ve dün hayatını kaybettiğini yazdı.
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı Makedonya'da bir İngiliz vatandaşının Ebola şüphesiyle öldüğünün bildirilmesinin ardından araştırma başlattı.
Londra'dan ölen işadamıyla seyahat eden ikinci kişinin de karantina altına alındığı ve ikamet ettikleri oteldeki numunelerin Almanya'ya gönderilerek asıl ölüm nedeninin araştırılacağı belirtilirken hastanın şiddetli mide ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı ve kısa bir süre sonra da hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 56 yaşındaki bir hastada da ebole şüphesi görüldüğü İspanya'nın başkenti Madrid'de bir İspanyol hemşirenin virüsten etkilendiği belirtiliyor.

HAVAALANLARINDA YOLCULAR TARANACAK

Diğer yandan Başbakanlık Londra havaalanlarında virüs taramasının genişletileceğini açıkladı. Maliye Bakanı George Osbourne ise dün BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere havaalanlarında hekimler gerekli gördüğü takdirde yolculara sağlık taraması yapabilecek.
 
Başbakanlık sözcüsü Liberya, Sierra Leone ve Gine gibi ülkelerden gelen yolcuların seyahat bilgileri ve son kontaklarının soruşturulacağını belirterek bu önlemlerin Ebola vakalarını inceleyip hastalığın arıtılmasına imkan sağlayacağını ancak hiçbir sistemin hastalığın doğası gereği yüzde yüz bir koruma sağlamayacağını ekledi.
 
ABD' de de New York, Washington, Chicago ve Atlanta'daki büyük havaalanlarında hastalalığın en çok görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların vücut sıcaklıklarının ölçüleceğini açıklamıştı.Bugüne kadar 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ölümcül virüsten 7 bin dolayında kişinin de etkilendiği sanılıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler