Hollanda polisi: Utrecht saldırısının zanlısı ile ölenler arasında herhangi bir bağ tespit edilemedi

Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı. Aynı açıklamayı tekrarlayan Hollanda Savcılığı ise saldırı ile ilgili olarak "terör şüphesinin araştırıldığını" duyurdu. Buna gerekçe olarak da, Tanış'ın otomobilinde bulunan bir mektup ve diğer bazı bulgular gösterildi.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 14:18
Abone Ol google-news

Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında doğrudan bir ilişki tespit edilmediğini açıkladı.

Açıklama, Utrecht polisinin Twitter hesabından yapıldı.

Utrecht polisi saldırıda yaşamlarını yitirenlerin 19 yaşında bir kadınla, 28 ve 49 yaşlarındaki iki erkek olduğunu da açıkladı. Tanış ile gözaltına alınan diğer iki kişinin sorguları sürüyor.

Utrecht Savcılığı: Gökmen Tanış 1 Mart'ta serbest bırakıldı

Utrecht Savcılığı da tecavüz suçlaması nedeniyle tutuklu bulunan Gökmen Tanış'ın 1 Mart'ta Temyiz Mahkemesi kararıyla serbest bırakıldığını açıkladı.


ÜÇ KİŞİNİN AĞIR YARALI OLDUĞU DUYURULDU 

37 yaşındaki Türkiye doğumlu zanlı Gökmen Tanış dün Utrecht'in Oudenoor kentindeki bir evde gözaltına alınmıştı.

Hollanda polisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediği kaydedildi.

Utrecht polisi saldırıda yaşamlarını yitirenlerin 19 yaşında bir kadınla, 28 ve 49 yaşlarındaki iki erkek olduğunu da açıkladı. Üç kişinin ağır yaralı oldukları da duyuruldu.

Hollanda polisi ilk açıklamalarında olayın bir terör saldırısı olabileceğini dile getirmişti. Ancak sonrasında başka ihtimaller de belirdi. Anadolu Ajansı (AA), dün Gökmen Tanış'ın yakınları ile görüştüğünü aktarmıştı. "Yakınları, Tanış'ın ailevi meselelerden dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından da yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi" demişti. Tanış'ın Kayseri'de oturan babası Mehmet Tanış ise, Demirören haber Ajansı'na (DHA) konuştu. "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler