'Eski Başbakan'ın şoförü paraları çantayla taşıyordu' iddiası

Portekiz’de, Paris’ten Lizbon’a giden uçaktan inerken vergi kaçırmak, kara para aklamak ve yolsuzluk şüphesiyle gözaltına alınan eski başbakanlarından Jose Socrates’in üç gündür devam eden sorgulamasında ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Yayınlanma: 24.11.2014 - 14:03
Abone Ol google-news

Yolsuzluk davasında kilit adamın eski başbakanın makam şoförü olduğu iddia edildi. Portekiz basını Jose Socrates’in başbakanlık yaptığı dönemde şoförünün defalarca çantalara yüklenmiş paraları arabayla Lizbon’dan Paris’e taşıdığını yazdı.

Savcılık Fransız yetkililerden bu paraların nereye götürüldüğünün belirlenmesi için yardım istedi. Fransa’dan gelecek belgelerin bu davanın seyrini değiştirebileceği belirtiliyor. 57 yaşındaki sosyalist siyasetçi başbakanlık yaptığı dönemde çıkardığı mali bir af kanunu ile İsveç’deki UBS bankasına yatırdığı 20 milyon avro’yu arkadaşının sahibi olduğu Portekiz’in “Esprito Santo” bankasına transfer ederek akladığı öne sürülüyor. Portekiz’de yayınlanan gazeteler bu 20 milyon avronun çoğunun makam şöförünün çantalarla ilk önce Paris’e oradan da İsviçre’deki bankalara aktardığını belirtiyor.

Bu arada eski Başbakan Jose Socrates’in 3 gündür polis hücresinde gözaltında tutulmaya devam edildiği ifade edilyor. Avukatların Socrates’in serbest bırakılması yönündeki teklifinin mahkeme tarafından şimdilik reddedildiği açıklandı. Ülke basını bu davanın aylarca sürebileceği ve eski Başbakan’ın hapis ceza alabileceğine vurgu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler