Beyaz Saray, Trump ile Zelenskiy'in ilk görüşmesinin metnini yayımladı

ABD'de, Başkan Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e, Demokratların 2020 seçimleri için aday adayı olan Joe Biden ve ailesini soruşturması için baskı yaptığı iddialarıyla Trump'a açılan azil soruşturması sürerken; Beyaz Saray, iki lider arasındaki ilk telefon görüşmesinin dökümünü de açıkladı.

Yayınlanma: 15.11.2019 - 18:16
Beyaz Saray, Trump ile Zelenskiy'in ilk görüşmesinin metnini yayımladı
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile 25 Temmuz’da telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve 2020 seçimlerinde muhtemel rakibi Joe Biden’ın soruşturulması için Zelenski’den yardım istemişti. Görüşmenin dökümü yayımlandıktan sonra ABD Kongresi’nde Trump’a yönelik azil soruşturması başlatılmıştı. Beyaz Saray, iki lider arasındaki 21 Nisan’da yapılan ilk telefon görüşmesinin dökümünü de yayımladı.

Yayımlanan dökümde, Trump'ın Zelenskiy'i seçimlerdeki zaferinden dolayı tebrik ettiği, Zelenskiy'in ise Trump'ı göreve başlama töreni için Ukrayna'ya davet ettiği görülüyor.

Biden konusunun ise hiç açılmadığı görülen dökümde, Trump'ın "Ben de sizi Beyaz Saray'da ağırlamak isterim. Konuşacak çok şeyimiz var ama her halükarda sizin yanınızdayız" sözleri dikkati çekti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler